Новости: Вучић у децембру напушта СНС, кандидати за замену Брнабић, Стефановић, Вучевић

На “широј листи” кандидата се налазе још и имена Николе Селаковића, Марка Ђурића и Јоргованке Табаковић

Александар Вучић највероватније од децембра неће бити на челу Српске напредне странке, пишу Вечерње новости. Лист наводи да као најозбиљнији кандидати да замене Вучића фигурирају премијерка Ана Брнабић, министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, док се на “широј листи” налазе и имена Николе Селаковића, Марка Ђурића и Јоргованке Табаковић.

Подсетимо, Вучић је најавио да не планира да се кандидује на страначким изборима који су најављени за крај године. Министар унутрашњих послова и функционер Српске напредне странке (СНС) Небојша Стефановић, упитан о овој најави, каже да не види бољег председника странке од Вучића.

“До децембра ћемо видети шта ће бити, али верујем да не постоји бољи за то место од Александра Вучића. То није добро само за СНС, већ и за Србију”, рекао је Стефановић за телевизију Прва упитан о најави да ће се Вучић повући са места председника СНС.

На питање да ли је спреман да преузме функцију председника СНС ако се то од њега тражи, Стефановић је казао: “Ништа не може да се тражи од мене”. Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је да Српску напредну странку најбоље води Александар Вучић и да, у том смислу, нема замену, те додао да је могуће да странка неће изгласати његово повлачење са чела партије. Весић је за Прву телевизију рекао да ће сви чланови СНС, па и они који се у медијима помињу као Вучићеви наследници, рећи да је Вучић најбоље решење.

 

Извор Вечерње новости/Фонет/Н1, 09. јул 2019.