Ангела Меркел се по трећи пут тресла у јавности

Тело Меркелове се тресло док је стајала са финским премијером Ринеом током одавања војне почасти поводом његовог доласка

Немачка канцеларка Ангела Меркел виђена је данас како се тресе током сусрета са финским премијером Антијем Ринеом, што је трећи напад дрхтања током протеклих месеца дана, јавио је Ројтерс. Тело Меркелове се тресло док је стајала са Ринеом током одавања војне почасти поводом његовог доласка.

Немачкој канцеларки није било добро ни 27. јуна када је стајала поред немачког председника Франк-Валтера Штајнмајера на церемонији постављања новог министра правде. Меркел су тада понудили чашу воде коју је одбила. После пола сата Меркел је стигла у парламент и изгледала је добро.

Скоро иста сцена одиграла се док је Меркел дочекивала украјинског председника Володимира Зеленског, десет дана пре тога. Меркел је стајала поред Зеленског на сунцу док је војни бенд свирао химне Немачке и Украјине када је почела да се тресе. После интонирања химне, деловала је боље. „Попила сам бар три чаше воде, које су ми очигледно биле потребне, и сада ми је веома добро”, рекла је тада Меркел.

Меркелова је на крају дводневног самита Г20 у Осаки изјавила да разуме питања новинара о њеном здравственом стању, али је нагласила да се осећа добро. „Добро сам”, рекла је Меркел (65) на крају дводневног самита Г20 у Осаки. Додала је да је уверена да такве реакције „како дођу, тако и прођу”, преноси Танјуг.

 

Извор Политика, 10. јул 2019.