Micotakis najavio pritisak na Skoplje i promociju “grčke Makedonije”

On je naveo da će, podržavajući makedonske proizvode, sprovesti veliku svetsku kampanju i promovisati “autentičnu grčku Makedoniju”

Grčki premijer Kirjakos Micotakis rekao je da će proces integracije Severne Makedonije u EU i podrška brendu “Makedonija” biti dve alatke koje će grčka vlada koristiti kako bi ublažila negativne posledice Sporazuma iz Prespe.

“Sa ove govornice sam izjavio da je Prespanski sporazum loš i štetan. Ali isto tako sam rekao da kad sporazum jednom bude ratifikovan, ne može se menjati jednostrano. Neophodno je da se borimo da ublažimo negativne posledice tako što ćemo vršiti pritisak na Severnu Makedoniju tokom procesa evropskih integracija”, poručio je Micotakis.

Grčki premijer je, tokom skupštinske debate o programu nove vlade, naveo da će, podržavajući makedonske proizvode, sprovesti veliku svetsku kampanju i promovisati “autentičnu grčku Makedoniju”, prenosi portal A1on iz Severne Makedonije.

Micotakis je dodao da on nije promenio stav o Prespanskom sporazumu, te da će se od sada poštovati principi doslednosti između predizbornih govora i postizbornih dela.

 

Izvor Tanjug/RTS, 23. jul 2019.