Rusija demantovala navode o puštanju ukrajinskih mornara kući

“Sa naše strane, koliko je meni poznato, istražni organi nisu donosili nikakve odluke, barem za sada”, istakla je Moskaljkova

Istražni organi Rusije još nisu doneli odluku o povratku ukrajinskih mornara uhapšenih u Rusiji zbog povrede granice, izjavila je za Sputnjik ruska ombudsmanka Tatjana Moskaljkova.

„Ombudsmanka Vrhovne rade Ukrajine Ljudmila Denisova je preko Ministarstva spoljnih poslova podnela zahtev istražnim organima da se zatvorska kazna mornarima zameni za jemstvo, da bi oni bili oslobođeni iz pritvora u skladu sa Članom 103 Zakona o krivičnom postupku za njeno jemstvo. Ovaj zahtev je preko Ministarstva upućen načelniku istražnog organa Federalne službe bezbednosti Rusije (FSB), gde se on razmatra. Ovakvo objašnjenje mi je pre sat vremena Denisova dala preko telefona“, rekla je Moskaljkova.

Ona je demantovala informacije da je postignut sporazum i doneta odluka da se mornari vrate u Ukrajinu.

„Objasnila sam kako se odvija procedura pregovora sa ukrajinskom stranom. Sa naše strane, koliko je meni poznato, istražni organi nisu donosili nikakve odluke, barem za sada“, istakla je Moskaljkova.

Ranije su ukrajinski mediji javili da je ombudsmanka Ukrajine Ljudmila Denisova izjavila da je postignut sporazum o povratku ukrajinskih mornara uhapšenih u Rusiji i da je već započeta birokratska procedura.

 

Izvor Sputnjik, 24. jul 2019.

Pratite nas na YouTube-u