Група малолетника се сликала испред споменика жетеоцима показујући албанског орла

Окупљање и фотографисање забележиле су сигурносне камере на згради школе, на којој је постављена плоча са именима убијених жетелаца

Група малолетника предвођена старијом особом ушла је у ограђен простор код плоче са именима убијеним жетеоцима у Старом Грацком и сликала се показујући знак који симболизује двоглавог орла са заставе Албаније.

Окупљање и фотографисање забележиле су сигурносне камере на згради школе “Браћа Аксић”, на којој је постављена плоча са именима 14 убијених жетелаца и петоро Срба настрадалих током НАТО бомбардовања.

Полиција је почела истрагу. Сцена и догађај су узнемирили преостале Србе у Старом Грацком. Испред плоче, у кругу школе, пре седам дана служен је парастос страдалима у јулу 1999. године. За то убиство још нико није одговарао.

Ово није први пут да се плоча са именима настрадалих извргава руглу. Пре непуне три године непознате особе оскрнавиле су и поломиле спомен-плочу. Поред поломљене спомен-плоче на школи је исписан графит на албанском “Hakmarrja”, што значи освета.

 

Аутор Андрија Игић

 

Извор РТС, 30. јул 2019.