Председник Бразила одбио да прими шефа француске дипломатије због одласка код фризера

Болсонаров кабинет је објавио да је сусрет отказан због његове „препотерећености другим обавезама“. Онда се Болсонаро појавио код фризера

Председника Бразила Жаира Болсонара неки сматрају „другим Трампом“, а неки „миксом Трампа и Путина“. Шта год да је, Болсонаро је – поред свега осталог по чему се наметнуо – објавио да се његова земља савијати великим силама. У име тога је отказао већ испланирани сусрет са шефом француске дипломатије Жан-Ивом ле Дрианом. Међутим, ту није био крај понижавања француског министра.

Болсонаров кабинет је објавио да је сусрет отказан због његове „препотерећености другим обавезама“. И ово би било шамар званичном Паризу, а није на томе остало. Сам Болсонаро је – након само неколико минута – преко своје Фејсбук странице посећује фризера. У време када је требало да разговара са ле Дрианом!

Утицајни париски дневни лист Монд оценио је да је Болсонаро „демонстративно понизио Ле Дриана“. Кабинет председника огласио се још једном. Објаснио је да он ради „од четири ујутро до поноћи“ и да је „морао да нађе време за сређивање фризуре“. Званични Париз је и ово вероватно `прокњижио` као понижавање не само Ле Дриана.

Пред посету министра спољних послова Француске, Болсонаро је, иначе, изјавио да га чека „сусрет са француским премијером“. Притом је поручио званичном Паризу да Француска мора показивати уважавање према Бразилу и схватити да је у његовој земљи сада нова власт. Болсонаро показује намеру да свог сина постави за амбасадора Бразила у Вашингтону.

 

Извор Факти, 01. август 2019.