D. Đukanović: Palmer poslao poruku vlasti i opoziciji da se dogovore

“Poruka je jasna da treba da dođe do dijaloga, a kompromisom do rešenja”, izjavio je Dragan Đukanović

Predsednik Centra za spoljnu politiku Dragan Đukanović ocenio je da je američki zvaničnik Metju Palmer svojom izjavom poslao poruku i predstavnicima vlasti i opozicije da treba dijalogom da dođu do rešenja i izađu na predstojeće izbore.

“Zvaničnici SAD imaju taj stav već duže vreme i ne smatram da je neočekivano. Poruka je jasna da treba da dođe do dijaloga, a kompromisom do rešenja”, izjavio je za agenciju Beta Dragan Đukanović.

Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Metju Palmer izjavio je u intervjuu za Glas Amerike da se SAD nadaju da će opozicija u Srbiji odustati od bojkota izbora i da će sa predstavnicima vlasti postići dogovor oko izbornih uslova.

Posle sastanka predstavnika vladajuće Srpske napredne stranke sa predstavnicima opozicije i civilnog sektora na Fakultetu političkih nauka (FPN), održanog uz posredovanje Fonda za otvoreno društvo, Palmer je rekao da “misli da ima mnogo pitanja u vezi sa ravnopravnim (izbornim) uslovima” u Srbiji.

 

Naslovna fotografija: Medija centar Beograd

 

Izvor Beta/N1, 02. avgust 2019.

Pratite nas na YouTube-u