Две масовне пуцњаве у САД за 24 сата, десетине мртвих

У Дејтону, у америчкој држави Охајо, убијено је десет особа док је у тржном центру у граду Ел Пасо, у Тексасу, убијено 20 особа

За непуних 24 сата у САД догодиле су се де две масовне пуцњаве једна у Тексасу и једна у Охају. У нападима је убијено укупно 30 особа, док је више десетина рањено.

НАПАД У ОХАЈУ
У Дејтону, у америчкој држави Охајо, према последњим информацијама, убијено је десет особа, укључујући и самог нападача, док је рањено 16 особа. Пуцњава се догодила у бару „Нед Пеперс“ у Источној петој улици, у кварту Орегон у Дејтону.

Прве информације указивале су да је полиција је „неутралисала“ нападача, али тада још није било јасно да ли је убијен или је приведен. Истовремено, на друштвеној мрежи Фејсбук, корисник под именом Џејмс Вилијамс, који тврди да је био на лицу места током напада, описао је шта се догодило.

Напад се догодо тачно испред баште у којој сам седео, испред Недса. Нападач је покушао да уђе у бар, али није успео да прође кроз врата. Неко му је узео пушку, он је упуцан и мртав је. Има најмање осам мртвих људи. Гомила људи је одведена у болницу. Не знам како неко… ово место је катастрофа навео је он у објави коју преноси портал „7news“. За сада, нема званичних потврда ове верзије приче.

Портал „7news“ преноси и тврдње локалних мештана који на друштвеним мрежама пишу о „белцу обученом у црно“, који је пуцао у масу људи, што је наводи се, трајало око 30 секунди.

Такође, у локланим медијима могу се пронаћи и сведочанства преживелих који кажу да је након пуцњаве завладала паника, као и да су гости бара, који су покушали да побегну, скакали једни преко других. РТ пише да се страхује да је било више нападача, као да је и један од њих имао маску и аутоматску пушку. На лицу места налазе се јаке снаге полиције, а полиција Дејтона објавила је да је на лице места дошао и ФБИ.

НАПАД У ТЕКСАСУ
Непуних 24 сата пре напада у Дејтону, догодио се напад у Тексасу, у тржном центру у граду Ел Пасо. Убијено је 20 особа, а 40 рањено у познатом ланцу трговина „Волмарт“. У тренутку напада у „Вомалрту“ је било између једне и три хиљаде купаца и око 100 запослених.

Како наводе сведоци, нападач је који је у зграду ушао носећи слушалице на ушима, наоружан аутоматским оружјем за које се сумња да је „АК 47“. Због пуцњаве приведене су две особе, па док идентитет једне, као ни разлог привођења није саопштен, познато је да је друга двадесетједногодишњи Патрик Крусијус. На друштвеним мрежама појавиле су се и фотографије нападача.

 

Извор Блиц, 04. август 2019.