Brnabić: U kvazidržavi Kosovo ne zna se ko pije, a ko plaća

Ona je to izjavila povodom zabrane ulaska građanima sa srpskim pasošem na područje Kosova i Metohije

Premijerka Ana Brnabić izjavila je, povodom zabrane ulaska građanima sa srpskim pasošem, da je to najbolji pokazatelj da se u “kvazidržavi” ne zna “ko pije, ko plaća”.

“Čini mi se da sve što u takozvanoj državi Kosovo rade jeste najbolji pokazatelj da je to kvazidržava i da se tamo ne zna ko pije, ko plaća”, rekla je Ana Brnabić novinarima u Novom Sadu, posle polaganja kamena temeljca u za izgradnju stanova za pripadnike službi bezbednosti.

Premijerka je istakla da to pokazuje i koliko je situacija na Kosovu i Metohiji nesigurna. “Savetnik njihovog ministra spoljnih poslova je rekao da je zabranjeno da građani sa srpskim ispravama prođu, Haradinaj rekao da nije zabranjeno, onda savetnik opet da jeste”, rekla je Brnabićeva.

Direkcija granične jedinice kosovske policije donela je odluku o nepriznavanju srpskih pasoša prilikom ulaska građana na teritoriju Kosova i Metohije. Prema odluci granične policije, zabrana ulaska se ne odnosi na osobe koje poseduju ličnu kartu i izvod za decu sa fotografijom.

 

Naslovna fotografija: Slobodan Miljević/Tanjug

 

Izvor Tanjug/RTS, 07. avgust 2019.