Заев умешан и у вишемилионски скандал? (ВИДЕО)

Италијански портал објавио је занимљив видео у којем је главна звезда Бојан Јовановски, али се сумња да је у најновији скандал умешан и Заев

Италијански портал Ла Верита објавио је причу о корупционашком скандалу у којем је актер македонска ријалити звезда Бојан Јовановски, познатији као Боки 13, а поједини београдски медији наводе да је у случај умешан и северномакедонски премијер Зоран Заев.

Портал је данас објавио видео снимак на коме се види како македонска ријалити звезда Бојан Јовановски, познатији као Боки 13 узима од бизнисмена Јордана Камчевског торбу са новцем и излази из његове куће. Како се наводи, у првом делу доказног материјала је видео снимак на коме се види како бизнисмен Јордан Камчев броји новац и предаје Бокију 13, који наводно треба да се договори са тужиоцем Катицом Јаневом да буде ослобођен казне.

На снимку се види и како Боки 13 у пратњи једне мушке особе и са две торбе напушта кућу. У другом делу је аудио снимак на којем се чује како Боки 13 каже Камчеву да не брине да ће бити ослобођен и да се Јанева неће противити. Ла Верита је дошла у посед видео и аудио снимка које је предао Тужилаштву за организовани криминал у Северној Македонији.

Београдски медији преносе да је тужилац Катица Јанева покренула поступак пред Европском унијом због случаја корупције у који је, како кажу, умешан миљеник Брисела и Могеринијеве, премијер Северне Македоније Зоран Заев, као и његов саветник Зоран Башановић. Македонски медији пренели су причу италијанског портала, не помињући Заева, његовог саветника Зорана Башановића и друге актере.

 

Насловна фотографија: Принтскрин/Јутјуб

 

Извор Танјуг/Вечерње новости, 08. август 2019.