Функционерка конзулата САД у Хонгконгу усликана са вођама протеста (ФОТО)

“Ради ли она под директним упутствима бившег шефа ЦИА-е Мајка Помпеа?”, пита се Чен Вајхуа

Џули Идеј, шефица одељења за политичка питања америчког генералног конзулата, сусреће се с челницима протеста ових дана у украјинском стилу „госпође с колачима“ Викторије Нуланд. Чен Вајхуа‏, шеф редакције листа Чајна дејли за ЕУ и бивши главни дописник из Њујорка, пренио је вијест о састанку

Џули Идеј се састаје са лидерима насилних протеста у Хонгконгу и поставља се питање се каква би била реакција САД-а да су се кинески дипломати састали с челницима демонстраната покрета Окупирајмо Волстрит, Црни животи су важни или Невер Трамп.

„Било је извештаја која сугеришу да је Џули Идеј школована за стручњака за субверзију у америчком конзулату у Хонгконгу. Њен састанак с демонстрантима био би доказ америчке улоге у подстицању нереда у Хонгконгу. Ради ли она под директним упутствима бившег шефа ЦИА-е Мајка Помпеа?“, пита се Чен Вајхуа.

Кинески амбасадор у Пакистану, Лијан Жао, рекао је како је ово врло неугодна ситуација за Вашингтон и да је црна рука ухватила црвенокосу. „Челници организације за “независност Хонгконга су се састали с Џули Идеј из Генералног конзулата САД-а у ХК. Она је стручњак за субверзију Стејт Департмента, али се Кинези не боје зла“, поручио је Лијан Жао.

 

Аутор logicno.com, 09. август 2019.