Medvedev: Ubrzati proceduru sa Srbijom

“Mislim da je potrebno ubrzati procedure neophodne za potpisivanje sporazuma o zoni slobodne trgovine sa Srbijom”, rekao je on

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev pozvao je na ubrzanje procedura za potpisivanje sporazuma o zonama slobodne trgovine između Evroazijske ekonomske unije i Srbije, objavio je “Sputnjik”.

“Snažno podržavamo takve aktivnosti. Mislim da je potrebno ubrzati procedure neophodne za potpisivanje sporazuma o zoni slobodne trgovine sa Srbijom i Singapurom”, istakao je ruski premijer.

Govoreći na zasedanju Međuvladinog saveta EAU, predsednik Vlade Rusije istakao je da je potrebno dalje jačanje saradnje tog udruženja sa svojim susedima iz ZND i drugim zemljama.

“Pregovori o slobodnoj trgovini uspešno teku sa Singapurom, Izraelom i Egiptom. Uskoro će biti pokrenut privremeni sporazum o zoni slobodne trgovine sa Iranom i sporazum o trgovinskoj i ekonomskoj saradnji sa Kinom. To našoj robi daje određene prednosti na tržištima tih zemalja”, ocenio je Medvedev.

Naveo je da Evroazijska ekonomska unija takođe nastoji da proširi broj svojih stranih partnera, čak i preko regionalnih organizacija poput ASEAN-a.

 

Izvor Tanjug/RTS, 09. avgust 2019.

Pratite nas na YouTube-u