Песков: Путин не придаје значај протестима, има позитиван став о Зеленском

Он је у првој званичној изјави о демонстрацијама рекао да Путин није говорио о њима јер не мисли да постоји нешто „изузетно” у њима

Кремљ је данас саопштио да руски председник Владимир Путин прати протесте опозиције у Москви али да не верује да су они довољно значајни, преноси Бета. Портпарол Дмитриј Песков је у првој званичној изјави о демонстрацијама рекао да Путин није говорио о њима јер не мисли да постоји нешто „изузетно” у њима.

Песков је одбацио наводе да су протести гурнули Кремљ у политичку кризу и оценио је да је одговор полиције на демонстрације био „пропорционалан”. Он је додао да полиција истражује наводе о употреби силе над мирним демонстрантима.

У Москви се три викенда заредом одржавају протести опозиције, а скуп прошле суботе се сматра највећим у последњих осам година.

 

Извор Политика, 13. август 2019.

ПЕСКОВ ОТКРИО ПУТИНОВ СТАВ О ЗЕЛЕНСКОМ
„Председник Русије Владимир Путин има позитиван став према украјинском лидеру Владимиру Зеленском, али за њега није најглавнији разговор, већ реализација постигнутих споразума“, саопштио је портпарол руског председника Дмитриј Песков.

„Комуникација двојице шефова држава је, наравно, чињеница која се може оценити само позитивно, јер је председник Путин увек присталица дијалога за решавање битних проблема, посебно у таквим занемареним ситуацијама као што су руско-украјински односи“, истакао је Песков.

Портпарол је напоменуо да је Путин истовремено врло прагматичан саговорник и да за њега главна ствар није разговор са по себи, већ реализација оних разумевања и договора који су постигнути раније и за време сваког разговора.

 

Извор Спутњик, 13. август 2019.