АП: Стражари фалсификовали извештај да су обилазили Епстина сваких пола сата

Снимци надзорних камера показали су да стражари нису обилазили затворску јединицу у којој је био смјештен Епстин, наводи АП

Затворски стражари који су радили у јединици у којој је прошлу суботу пронађен мртав амерички милијардер Џефри Епстин осумњичени су да су фалсификовали уносе у записнике како би приказали да обилазе његову ћелију сваких пола сата, што према писању АП-а и изјавама особа блиским његовом случају, није било тачно.

Како се наводи у извештају АП-а снимци надзорних камера показали су да стражари нису обилазили затворску јединицу у којој је био смештен Епстин а да су уноси у записник показивали супротно.

Милијардер Џефри Епстин пронађен је без знакова живота у својој затворској ћелији, где је чекао суђење због оптужби за секс трговину. Његово тело откривено је у суботу у 06:30 по локалном времену у Њујорку. На његовом телу је обављена аутопсија али детаљи још увек нису познати.

У тренутку његове смрти Епстин је био у затвору без кауције и суочавао се до 45 година затвора због оптужби за трговину сексом, сексуалног злостављања и искоришћавања малолетних девојака.

Епстин се налазио под надзором након што је две седмице раније пронађен са ранама око врата и у полусвесном стању. Но, крајем јула скинут је са надзора и враћен у посебне смештајне једнинице у затвору.

 

Извор Радио Слободна Европа, 14. август 2019.