Заев: Нећу допустити да криминалци, сујетан новинар и “педер” оборе владу

Притом је додао да не размишља о оставци или превременим изборима, након што је то, због случаја “Рекет”, затражила опозиција

Премијер Северне Македоније Зоран Заев, у првом обраћању медијима после објављивања случаја “Рекет”, рекао је да неће допустити да “неколико криминалаца, један сујетан новинар и п…р, оборе владу” у тој земљи, преноси портал а1он.

“Свакако нећу дозволити да неколико криминалаца, један сујетан новинар и, нек ми опрости ЛГБТ заједница, један п…р, оборе ову владу” нагласио је Заев. Како је казао, шпекулације иду дотле да неко покушава и њега да умеша и напоменуо да је он Зоран Заев који је дошао на власт захваљујући гласу народа, борећи се за слободу, демократију, правну државу и нормалну земљу.

“Ја сам борац и наставићу да се борим за ово до краја”, истакао је премијер.

Он је навео да треба свако да одговора за кога се утврди да је умешан у овај случај, да је прекршио закон и да не постоје политичке калкулације. Заев је поручио да не размишља о оставци или превременим парламентарним изборима, након што је то, због случаја “Рекет”, затражила опозиција.

“Немам намеру да размишљам ни о оставци ни о превременим парламентарним изборима, јер на челу ове владе стоји човек који је пријавио случај Рекет”, изјавио је синоћ Заев, преноси портал Плусинфо. Он је додао да ће бити одржани редовни избори.

Пре две недеље је и тужилац скопског тужилаштва Вилма Рускоска потврдила да је управо македонски премијер Заев пријавио оптужене у случају “Рекет” за изнуду новца од скопског бизнисмена Јордана Камчева, у замену за ослобађање од притвора.

“Избори могу да буду у октобру, ако то некоме значи успех за превремене изборе. Али, након великих политичких одлука, након свих реформа које смо покренули, процес приступања у НАТО и почетка преговора са ЕУ, одличних економских параметара, треба да пружимо шансу држави”, нагласио је Заев.

Он је поновио да мора да се пружи прилика расту економског стандарда и то не сме да се уништи преко, како је рекао, нечије жеље да се иде на превремене изборе. У случају “Рекет” које је покренуло скопско тужилаштво, оптужен је македонски шоумен Бојан Јовановски – Боки 13 за изнуду више од милион евра од скопског бизнисмена Јордана Камчева у замену за ослобађање од притвора.

Јовановски је обећао Камчеву да ће средити са шефицом Специјалног тужилаштва Катицом Јаневом да буде ослобођен од притвора, меру коју према актуелном устројству тог тужилаштва може да одобри само Јанева. У телефонским разговорима између Јовановског и Камчевог, који је објавио италијански лист Ла Веритас, чује се и глас Јаневе која се обраћа Камчеву речима “да не брине и да ће све бити ок”.

ИЗВИНИО СЕ ЛГБТИ ЗАЈЕДНИЦИ
Премијер Северне Македоније Зоран Заев упутио је извињење ЛГБТИ заједници након његове изјаве “да неће дозволити да неколико криминалаца, један сујетни новинар и п…р, оборе владу” у тој земљи. На свом Твитер налогу након те изјаве Заев је написао да ЛГБТИ заједница има његово велико поштовање.

“Зато, пре да употребим реч “п…р” упутио сам извињење. Ту реч сам употребио да бих описао карактерну особину, а не да означим сексуалну опредељеност. Извињавам се ЛГБТИ особама. Борићу се за њихова права, као и до сада”, написао је Заев на Твитеру.

 

Извор Танјуг/Вечерње новости, 14. август 2019.