Епстин у кући држао Клинтонову слику у хаљини и са штиклама (ФОТО)

Бизарно и несвакидашње: Џефри Епстин је у свом поседу имао “уметничку” слику на којој је насликан Бил Клинтон како позира у – плавој хаљини

Поједини амерички и британски медији објавили су, позивајући се на извор из истраге, да је амерички богаташ Џефри Епстин, који се убио у затвору у Њујорку, имао бизарну уметничку слику на којој бивши амерички председник Бил Клинтон, одевен у плаву хаљину, седи заваљен у фотељи овалног кабинета Беле куће док прстом упире ка посматрачу. На ногама има црвене ципеле са штиклом.

Хаљина је, наводи Њујорк пост, слична оној коју је носила Моника Левински, службеница Беле куће, док је са Клинтоном била у забрањеној вези. Лист истиче да је слика била истакнута на зиду једне од соба луксузне куће на Менхетну и свако ко ју је видео, насмејао би се.

Ово уље на платну рад је њујоршке сликарке Петрине Рајан Клајд. Она је слику излагала на својој дипломској изложби 2012. године. Њујорк пост није успео да дође до ње, али је од њеног рођака сазнао да уметница зна да то платно постоји, али није знала у чијем се поседу налази. Медији наводе, такође, да није познато да ли је Епстин слику купио или је реч о репродукцији.

АУТОПСИЈА ПОКАЗАЛА ВИШЕСТРУКЕ ПРЕЛОМЕ ВРАТА
Аутопсија тела милијардера Џефрија Епстина, који се наводно убио у затвору у Њујорку где је чекао на оптужницу због сексуалне трговине малолетницама, показала је да му је врат поломљен на више места, пише Вашингтон пост. Такви преломи могу се појавити код особе која се обесила, али и код жртава убиства дављењем, наводи лист, а преноси Танјуг. То су први детаљи резултата аутопсије Епстина који је умро у суботу рано ујутро, када су га стражари пронашли обешеног у његовој ћелији затвора на Менхетну.

Државни тужилац чије одељење прати затвор у којем је Епстин био, рекао је да његова смрт „очигледно самоубиство”, међутим, званичници америчког Министарства правде нису коментарисали резултате аутопсије. Главни мртвозорник Њујорка Барбара Семпсон обавила је аутопсију Епстиновог тела у недељу, а њена канцеларија није коментарисала наводе Вашингтон поста. Коментар није могао да добије ни Ројтерс.

Главни патолог у Њујорку Барбара Сампсон раније је рекла да је уверена да је Епстин умро у затвору тако што се обесио у затворској ћелији где је очекивао суђење по оптужби за секс-трафикинг. Епстин се налазио у затвору након што је ухапшен шестог јула. Он се изјаснио да није крив за оптужбе. У оптужници која је теретила Епстина наведено је да је он намамио на десетине малолетница у своје луксузне куће као и да им је плаћао за сексуалне услуге.

 

Извор Политика, 15. август 2019.