Застава тзв. државе “Косово” уклоњена са тврђаве код Новог Брда

„Ми смо били јутрос на лицу места, видели смо да је све склоњено као да ништа није било, ни заставе, нити је иког било”, рекао је Ивановић

Председник општине Ново Брдо Светислав Ивановић изјавио је данас да је застава тзв. Косова уклоњена са средњовековне тврђаве у близини тог места, преноси Танјуг.

„Ми смо били јутрос на лицу места, видели смо да је све склоњено као да ништа није било, ни заставе, нити је иког било, разговарали смо о овом случају и са припадницима полицијске службе”, навео је Ивановић за РТК 2.

Каже да нико није обавестио ову локалну самоуправу о постављању заставе и да су за цео случај сазнали из медија.

„Нисмо били уопште обавештени да је постављена, већ смо преко медија сазнали да се тамо нешто дешава, то је било у послеподневним часовима. Нико нас није обавестио, нити министарства, нити невладине организације, и радници општине нису знали шта се дешава”, истакао је председник општине Ново Брдо.

ПРИШТИНА СЕ БРУКА ПРЕД СВЕТОМ И ПОМАЖЕ СРБИЈИ
Министарство културе оценило је данас да мотиве за истицање заставе Косова на тврђави Ново Брдо треба тражити у „дубоким вировима и тами варварске свести”, која у недостатку сопственог, посеже за „отимањем туђег културног наслеђа и идентитета”, преноси Бета. Из министарства су поручили да охрабрују „приштинске власти” да наставе да се „брукају пред честитим делом албанске јавности и пред целим светом”, јер тиме помажу Србији чији су „саставни део, који је у стању пролазне политичке заблуде”.

„Министарство културе сматра да никакве шарене тканине нејасног симболичког значења, не могу да послуже другој намени него да обришу прашину векова са бисера српске средњовековне духовности и европске и светске културне баштине”, пише у саопштењу тог министарства.

 

Насловна фотографија: Скриншот/Јутјуб

 

Извор Политика, 16. август 2019.