Вулин: Војска Србије ће 9. маја на Дан победе бити на Црвеном тргу

„Ми смо заједно победили, заједно треба и да прослављамо“, навео је Вулин, након састанка са Шојгуом

Министар одбране Александар Вулин изјавио је да ће Војска Србије бити на Црвеном тргу 9. маја са својим врховним командантом Александром Вучићем и свим осталим земљама победницама у Другом светском рату.

Он је рекао да је министар одбране Русије генерал Сергеј Шојгу „позвао председника Вучића, као и нашу почасну чету да узму учешће на паради поводом 75 година од победе“, пренело је министарство одбране Србије. „Ми смо заједно победили, заједно треба и да прослављамо“, навео је Вулин, након састанка са њим.

Вулин је нагласио да се војно-техничка сарадња одвија у складу са уговором, „сви рокови се апсолутно поштују и можемо са задовољством да кажемо да ће споразум два председника наставити да даје одличне резултате“.

Шојгу је рекао да сарадња Русије и Србије траје одавно и стално се развија, што се пре свега види у војним вежбама, међународним војним играма у којима представници две војске заједно учествују.

„Све то помаже бољим односима између наших официра али и оружаних снага две земље. Важно је и што се развија војно-техничка сарадња Русије и Србије. Све што смо планирали ове године и реализоваћемо“, рекао је Шојгу.

Вулин и Шојгу су присуствовали свечаном затварању петих Међународних војних игара које су одржане на 21 полигону у 10 земаља: Русији, Азербејџану, Јерменији, Белорусији, Индији, Ирану, Казахстану, Кини, Монголији и Узбекистану. Учествовале су 223 екипе из 39 земаља Европе, Азије, Африке, Централне и Латинске Америке.

 

Насловна фотографија: Интернет презентација Министарства одбране Републике Србије

 

Извор Бета/Н1, 17. август 2019.