Кремљ: Врло садржајан и позитиван разговор у Паризу, Путин стигао у Москву тек у 6 ујутру

По речима Пескова, разговори су били садржајни и трајали су до касно јер се Путин из Француске у Москву вратио око 6 часова ујутру

„Састанак председника Русије и Француске Владимира Путина и Емануела Макрона у Марсеју био је у целини позитиван“, рекао је новинарима портпарол Кремља Дмитриј Песков.

„У целини гледано преговори су били позитивни. То не значи да су се саговорници у свему слагали, али су показивали политичку вољу да разговарају о свим моментима, па и о онима у којима им се мишљења поклапају и о онима у којима постоје несугласице“, рекао је Песков.

По његовим речима, разговори су трајали до касно и Путин се вратио из Француске у Москву око 6 часова ујутру. Песков је подсетио да је разговору претходила конференција за штампу, на којој су биле означене главне теме разговора.

Према речима представника Кремља, разговори Путина и Макрона, и очи у очи и уз учешће делегација, могу се окарактерисати као „врло садржајан, врло конструктиван и поверљив дијалог“. „Лидери су суочили мишљења о главним питањима билатералне и међународне агенде“, додао је Песков.

Он је саопштио и да су, током разговора председника, имали контакте и министри иностраних послова две државе, као и помоћници лидера задужени за међународне послове. Представник Кремља је навео да је вредност оваквих састанака председника Русије и Француске у могућности да се пренесе званичан став Москве о најактуелнијим питањима иностраним партнерима.

 

Насловна фотографија: Михаил Мецел/Тасс

 

Извор Спутњик, 20. август 2019.