У Хрватској масовна подршка нападачу на Србина, најављени и протести

Осим навијача групе “Over Forty Crew”, која припада ријечкој Армади, нападачу стиже подршка од вероучитеља и Хрватске странке права

Нападача на Србина код Ријеке, Матка Шкаламера, осумњиченог да је претукао 70-годишњег Добривоја Арсића, уз увреде на националној основи, подржали навијачи.

Осим навијача групе “Over Forty Crew”, која припада ријечкој Армади, нападачу су подршку пружили и католички активист и вероучитељ из Ријеке Марин Милетић као и Хрватска странка права.

Чланови Армаде су чак заказали протест подршке Шкаламури, у среду у 19.30 испред ријечког истражног затвора, где се он тренутно налази након што му је одређено 30 дана притвора, пренео је синоћ Индекс.

Вероучитељ Милетић написао је да су Шкаламуру осудили “лешинрски медији”, а да нису ни чули другу страну и то шта се стварно догодило. Ријечки ХСП саопштио је да ће учествовати у протестима.

“Сматрамо да је дошло време да се каже доста провокаторима који користе ћутање хрватског државног вођства, ухваћеног у замку обавезаности према онима који по своје мишљење одлазе четничким војводама у Србију. Препознаје се исти рукопис у овом догађају, као и у недавним “нападима на српску нејач” у околици Книна и данас у Истри”, саопштила је ХСП.

 

Насловна фотографија: Твитер/KN Armada Rijeka

 

Извор Танјуг/Б92, 27. август 2019.