REM odgovorio Politici: Pravite atmosferu za bojkot

Regulatorno telo za elektronske medije izdalo je saopštenje povodom nedavno objavljenog članka u Politici

Regulatorno telo za elektronske medije (REM) nije, niti može biti učesnik izbornog procesa, navodi se u odgovoru tog tela na tekst u Politici kojim se, kako se navodi, ta novina “pridružila pravljenju dežurnog bauka koji treba da opravda nečiju odluku o bojkotu izbora”.

“Navikli smo, proteklih meseci, na pokušaje da REM bude proglašeno za ‘razlog’ za bojkot izbora. Navikli smo i na kampanju lažnih vesti kojoj su pribegli oni koji su to sve smislili”, navodi se u saopštenju REM.

“Pa nam nije ništa čudno kada bivši članovi REM tvrde da je naš posao da obezbedimo pluralizam u TV programima, ili kada Savez za Srbiju traži da ukinemo informativni program jedne televizije”, dodaje REM.

“Ono što nas čudi je činjenica da je najstariji list na ovim prostorima, novinarska Meka, utemeljivač profesije i zanata, uleteo u tu kampanju, bez trunke radoznalosti, već puko prateći floskule koje se vrte po medijima”, navodi se u odgovoru regulatora.

Regulatorno telo odbacuje i tvrdnje da je REM razlog za štrajk Maje Pavlović, dodajući da je i sama Pavlović rekla da to nije razlog njenog štrajka i da REM nije preduzimao nikakve mere prema iako je njen dug prema REM višemilionski.

List Politika objavio je 26. avgusta tekst REM – čuvar slobode ili batina vlasti, u kojem se između ostalog navodi da kritike na račun rada REM ne dolaze samo od političara nezadovoljnih svojim tretmanom u medijima i REM koji ih zbog toga ne kažnjava, već i od onih od kojih ova ustanova i živi – vlasnika TV stanica.

 

Izvor Fonet/N1, 28. avgust 2019.