Кремљ ће позвати Зеленског на обележавање Дана победе у Москву

„Председнику ће бити упућен позив“, рекао је Ушаков одговарајући на питање новинара да ли ће Зеленски добити званични позив

Кремљ ће упутити позив председнику Украјине Владимиру Зеленском за учешће на обележавању 75. годишњице победе у Великом отаџбинском рату, саопштио је помоћник руског председника Јуриј Ушаков.

„Председнику ће бити упућен позив“, рекао је Ушаков новинарима одговарајући на питање новинара да ли ће Зеленски добити званични позив за обележавање 75. годишњице Победе.

Ушаков је рекао да је учешће на обележавању Дана победе, 9. маја 2020. године у Москви, до сада потврдило 17 светских лидера, међу којима су шефови држава и влада Индије, Кубе, Француске, Чешке, Венецуеле, Белорусије, Молдавије, Србије и многе чланице Заједнице независних држава.

Помоћник руског председника је додао да председник САД Доналд Трамп још није одговорио на позив за учешће на обележавању јубилеја. „Очекује се заиста велики међународни догађај посвећен тако важном датуму и за нас, и за све остале“, рекао је Ушаков.

 

Извор Спутњик, 30. август 2019.