Шкоро: Ако будем председник размотрићу забрану Пуповчеве странке јер није добар “политички Хрват”

Казао је још да му код Пуповца смета то што “по мишљење иде на Фрушку гору” те то што дестабилизује Хрватску

Председнички кандидат Мирослав Шкоро у понедељак увече гостовао је у емисији неонацисте који је плаћао проститутке кокаином, Велимира Бујанца. Тамо је најавио забрану Самосталне демократске српске странке (СДСС) чији је председник Милорад Пуповац.

ШКОРО НАЈАВИО ЗАБРАНУ СДСС-А АКО ПОСТАНЕ ПРЕДСЕДНИК
На питање неонацисте који је проститутке плаћао кокаином како би реаговао као председник дође ли му такав захтев да се преиспита легалност постојања СДСС-а од, примера ради, Ивана Пенаве или Маријана Павличека, градоначелника и заменика градоначелника Вуковара, Шкоро је одговорио да би покренуо поступак забране ако се за то створе предуслови.

“Знам да је председник у позицији да покрене забрану одређених политичких странака и не говорим ово да бих скупљао јефтине политичке поене. Међутим, без обзира на све, ја сам човек који би апсолутно покренуо забрану одређених политичких странака ако се створе предуслови за то”, рекао је Шкоро.

Казао је још да му код Пуповца смета то што “по мишљење иде на Фрушку гору” те то што дестабилизује Хрватску и поставља се на начин да је он “друга страна”. Шкоро је изјавио да “нико у Хрватској не може бити друга страна ако је политички Хрват”.

 

Насловна фотографија: Снимак екрана/Јутјуб

 

Извор Индекс, 04. септембар 2019.