Претње Пуповцу у његовом родном месту: „Великосрпски лудак, убиј Србина“

Церање Доње је Пуповчево родно село, стога нема дилеме на којег Србина се та порука односи

Преко табле с именом села Церање Доње непознате особе написале су графит „Убиj Србина“ и залепиле плакат са фотографијом председника Самосталне демократске српске странке (СДСС) Милорада Пуповца, којег су назвали „великосрпским лудаком“ који терорише целу Хрватску.

Церање Доње је Пуповчево родно село, стога нема дилеме на којег Србина се та порука односи, пише хрватски портал Новости. У близини табле на једном стубу је, како се наводи, залепљен плакат с Пуповчевом фотографијом и текстом: „Терор великосрпскога лудака над целом Хрватском, последица је болесне Пленковићеве политике истеривања екстремизма, клерофашизма и национализма из ХДЗ-а и Хрватске“.

Последња је то у непрекидном низу провокација усмерених према Србима генерално или појединцима, који одбијају да прихвате стварност у којој је историјски ревизионизам институционализован и који се то усуђују јавно да примете, пише портал.

У земљи у којој, како се наводи, један Бранимир Главаш, осуђени ратни злочинац, може да тражи да Пуповац нестане с политичке позорнице, у којој проусташки певач јавно може успаљену публику поздрављати усташким поздравом, у којој председница релативизује карактер НДХ по потреби и председничку кандидатуру најављује у проушташком недељнику, министар правосуђа одобрава усташама јавно поздрављање њиховим поздравом, а министар бранитеља усташе из Другог светског рата сахрањује с националном заставом преко сандука и уз државни протокол, логично је очекивати да свима који другачије мисле, на овај или онај начин, неко покуца на врата.

 

Насловна фотографија: Фејсбук/СДСС

 

Извор Вечерње новости, 09. септембар 2019.