Demanti: Kula od laži

Izdavačka kuća Princip Pres i Nacionalna revija Srbija objavili su demanti povodom teksta Sonje Ćirić na portalu nedeljnika Vreme

Poštovani gospodine Žarkoviću (Dragoljub – glavni i odgovorni urednik nedeljnika Vreme),

Povodom još jednog kancerogenog teksta Sonje Ćirić Kuća od karata, po Zakonu o javnom informisanju i medijima molim vas da objavite sledeći demanti:

Bez namere da obdukujem galopirajuću ostrašćenost vaše novinarke, količina neistina koje je u navedenom tekstu iznela primorala me je da reagujem i argumentima odgovorim na laži i proizvoljnosti izrečene u ovom komesarskom osvrtu. Pitam se kako Sonja Ćirić uopšte piše o manifestacijama na kojima nije bila, a ne poziva se ni na jedan relevantan izvor?!  Drskost je, paušalno, bez argumenata, pokušati diskreditovati jednu ozbiljnu izdavačku kuću, kakava je Princip Pres, čija su izdanja, na sedam svetskih jezika, uručena najuticajnijim ličnostima širom sveta.

Kako joj pokušaj diskvalifikacije Princip Presa nije uspeo pre nekoliko meseci, Sonja Ćirić je, poput pedantnog eksponenta tuđih interesa (ko o čemu, Marta o uštipcima) krenula u obračun sa njenim osnivačem i njegovom porodicom. I to koristeći staro oružje – laž.

1. Laž je da sam ikada bio član ijedne partije, tako ni pomenutog SPO-a. Istina je da sam bio jedan od retkih novinara koji se u ono vreme bavio ubistvom na Ibarskoj magistrali, kao što sam se, za tri decenije novinarske karijere, bavio mnogim delikatnim temama.

2. Laž je da je Princip Pres osnovan u vreme ministarskog mandata Dragana Kojadinovića, čoveka jasno definisane nacionalne vertikale i opredeljenosti. Uvidom u APR to je veoma lako utvrditi.

3. Laž je da je moja supruga bilo čime uticala na dodelu ovog posla Princip Presu. I to je lako utvrditi. A bilo bi dobro i da se pogledaju evidencije koliko je Princip Pres svih ovih godina dobio novčanih sredstava za sufinansiranje projekata – ispostaviće se mnogo manje nego list Vreme bespovratne državne pomoći!

4. Laž je da je časopis Srbija turistički magazin! Prelistajte ga.

5. Narodna biblioteka nije konkurisala za programskog organizatora. Čemu njeno pominjanje?!

6. Istina je da su, po prvi put, štandovi Srbije bili moderno dizajnirani, sa luksuznim pratećim materijalom na engleskom jeziku, jeziku domaćina i filmom o Srbiji u produkciji Princip Presa.

7. Istina je da je na svim sajmovima Nacionalna revija Srbija razgrabljena!

8. Nikada štand u Pekingu nije bio bolje opremljen – svedoče ljudi iz Privredne komore, koji se godinama bave tehničkom organizacijom sajmova.

Na kraju, pitanje za autorku ove naručene paškvile:

Po čijem nalogu ovo piše i ko plaća ovakve laži i poluistine? Ili možda odrađuje prethodne apanaže, dobijene od bivših programskih organizatora ili doskorašnjih komesara antisrpske kulture?

Sonja Ćirić je očito postala ekspert za događaje na kojima nije boravila, a od samog početka ostrašćeno kidiše na Princip Pres i mene kao osnivača. Sada je krenula i na moju porodicu, što celu priču premešta na jedan sasvim drugi teren, daleko od sfere objektivnog informisanja javnosti i imuniteta koji kao novinar uživa.

Srdačno,

Miodrag Mišo Vujović

U Beogradu, 10. septembra 2019.godine

 

Izvor nacionalnarevija.com, 11. septembar 2019.

Pratite nas na YouTube-u