Лавров: Ценимо политику војне неутралности Србије

Лавров је у интервјуу листу Труд посебно поздравио “суверену и одговорну линију Србије према одржавању војне неутралности”

Поједине балканске државе потпадају под утицај НАТО против воље већине својих грађана, изјавио је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров и истакао да Москва цени политику војне неутралности Србије.

Лавров је у интервјуу листу Труд посебно поздравио “суверену и одговорну линију Србије према одржавању војне неутралности”.

“Што се тиче покушаја интеграције свих балканских држава у НАТО, негативан став Москва према тим деструктивним напорима је познат. Зато поздрављамо одговорну и суверену линију Србије према одржавају војне неутралности. На жалост, нема пуно њених суседа који су у стању да се одупру спољном притиску и, против воље већине грађана, прилазе Северноатлантском савезу”, рекао је Лавров, а преноси ТАСС.

Лавров је нагласио да Београд остаје водећи партнер Русије у региону Западног Балкана, мада је истовремено Москва отворена за постепени развој односа са свим другим балканским државама.

 

Насловна фотографија: REUTERS/Sergei Karpukhin

 

Извор Танјуг/Вечерње новости, 13. септембар 2019.