Кнежевић објавио нови снимак о корупцији у црногорском тужилаштву

На овом снимку Вујошевић обавештава Душка Кнежевића да је причао са Специјалним државним тужиоцем Миливојем Катнићем

Нови снимак, који је данас објавио власник Атлас групе, Душко Кнежевић даље разоткрива како се одвија корупција у црногорском тужилаштву.

Након првог снимка у којем секретар Врховног државног тужилаштва Ненад Вујошевић Нено говори како је предавао новац Врховном државном тужиоцу Ивици Станковићу, на овом снимку Вујошевић обавјештава Душка Кнежевића да је причао са Специјалним државним тужиоцем Миливојем Катнићем. Претходно је у Игалу разговарао са Ивицом Станковићем на захтјев Кнежевића, преносећи му Кнежевићеву поруку да ће објавити да га је потплаћивао ако не пусти из притвора Дејана Секулића.

У овом снимку Вујошевић обавјештава Кнежевића да му је Станковић рекао да се јави тужитељки Лидији Вукчевић, која га потом позива да дође код Катнића. Катнић саопштава Вујошевићу да ће пустити Секулића за дан-два. Преноси Вујошевићу да не може одмах да не би јавност помислила да се препао од Кнежевића пошто је већ био најавио у медијима да ће објавити снимак…

Кнежевић у телефонском разговору са секретaром Врховног државног тужилаштва Ненадом Вујошевићем Неном бива упознат са током преговора са Миливојем Катнићем, односно „појашњење“ зашто Дејан Секулић није одмах пуштен, већ ће бити за дан-два, да Катнић, не би испао пи.да, која се препала Душка Кнежевића.

У скоро десетоминутном разговору, Вујошевић моли Кнежевића, да не објави то што жели, јер има обећање да ће Дејан бити пуштен, те му препричава разговоре са државним тужиоцима Лидијом Вукчевић и Миливојем Катнићем.

Он наводи, како није очекивао, да ће Катнић бити „пријатељски“ настројен, те како је рекао да он нема ништа против Кнежевића, већ да их Кнежевић „провоцира“ сваки пут са најавама. Такође је занимљив моменат, гдје Кнежевић наводи, како ће успјети у намјери, да ВДТ Ивица Станковић, не буде изабран опет на функцију, што Вујошевић не покушава да спријечи, већ само да пролонгира да то буде у октобру.

НВ: Ало

ДК: Ало

НВ: Слушај, то је само привремено, био сам ја данас код њега, наљутио си га са овим објавом, овом најавом

ДК: Па нема што да се наљутио

НВ: Рекао је ако би га данас, слушај, опет га љутимо, слушај, данас сам је лично причао са њим, звала ме Лидија (Лидија Вукчевић, државни тужилац). Лидија је хтјела да пушти, а он је река, ево виђи Нено, довео ми службеницу, показао ми ове из Борбе, да видим само дан-два, што је он мени да. Мене није да ништа, ка пи.ка да сам се од њега препа, ја сам хтио да га пуштим.Пуштићу га за дан-два, ако објави да види што ми је да, и нема ништа против тебе, вели и није ти никог од породице, и вели, никога му ја нисам од породице хапсио, а ово не прати адвокате, и ништа није тачно од овога. И вели, знаш ли колико ја тебе Нено волим, за тебе би учинио. Ја сам река, да са Драганом сједим сваки дан, братом Дејановим (Дејан Секулић), у Хемеру и са професором Радоњићем, са Дејом Радоњићем и да га молим, а он вели, ја морам да сачекам, да не испанем пи.ка. Ставио је моју слику, као да мени даје гумицу, и само би направио контра, Дејану и мени, да нешто објави. Сачекај дан-два, река ми је пуштиће, али да видим што ће да објави, ако објави да ме…

ДК: Па добро, не кажем ја да сам му дао, него кажем да си му ти дао, ти кажеш, да си му ти дао, тако да се то, а не знам ја, ти си рекао, ево носим ово, бројиш паре, ево гумица, то си ти рекао, да ћу ја богами рећ све, то се на снимку, ти кажеш.

НВ: Шта сам ја река, и да нема ништа против тебе, река ми је данас.

ДК: Не, него ти си рекао, да је он повезан са овим Глосаријем, и да не смије нико да контролише Глосарија.

НВ: Стрпи се, рекао ми је, ако ми није рекао, у сво троје дјеце ти се кунем да је рекао, за дан-два ћу га пуштит, само да видим што ће да објави, јер овако би испа ја пизда.

ДК: Неће то, ја ћу све то да објавим то.

НВ: Али због чега да објављујеш кад ће га пуштит.

ДК: Добро, добро.

НВ: Због чега, за дан-два је река, само чекам вели, е сад, стварно овако испада, да га данас вели пуштим, испало би да сам се ја препао од Душка Кнежевића, што си онда дава ону најаву јуче, кад је све договорено било да га данас пушти, што ти је оно требало, ти га сваки пут испровоцираш, и први пут си га испровоцирао због онога, ти га сваки пут испровоцираш.

ДК: Идем у рат, идемо у рат, само им то кажи.

НВ: А немој у рат, послушај ме, оћеш ли ти да га пусте, а не, он ће га пустит за дан-два, рекао ми је, ја ти се ђецу кунем, рекао ми је, немој то да радиш брате, ти си паметан чојек, немој то да радиш.

ДК: Нема више памети Нено, ти си дио исто хоботнице криминалне организације.

НВ: А нисам ја дио хоботнице, него твој пријатељ чоче.

ДК: Јеси, јеси.

НВ: Нисам ја дио никакве хоботнице.

ДК: Јеси, ти мораш, схваташ.

НВ: Нисам ја дио хоботнице, ја сам ти само помагао, колико сам мога.

ДК: Ниси помагао, него си рекетирао за њих, према томе.

НВ: А нисам ја, за које њих рекетира, да си ми, он је мени рекао ниједног рођака му нисам ухапсио, неке је тамо одма смо га пустили.

ДК: Три рођака је држао, три месеца.

НВ: Нит је тачно да пратимо адвокате, ово сам јој рекао, нити је тачно да пратимо адвокате, ни ништа, а за овога вели да му је кум.

ДК: Тачно је.

НВ: Ево пустићемо га, само, вели, јер би испало да је пи.да да га данас пушти.

ДК: А нема, ја разваљујем Станковића (Ивица Станковић, Врховни државни тужилац), зову ме неки људи ту и све то, ја га разваљујем, неће бити изабран поново, то да знаш.

НВ: А добро, пушти то, Станковића, пусти Дејана, пушти да завршимо ово што смо кренули Душко.

ДК: Нема везе то, небитно, Дејан ће издржати.

НВ: Дејана смо кренули да га пуштимо, само њему правиш контра, проблем.

ДК: Дејан ће да издржи.

НВ: Са овом најавом, слушај, са овом најавом си направио контра, проблем, са овом најавом, да ниси ово најавио, он би данас био, али ће га пуштит, рекао ми је, он ми је река, Нено знаш колико те волим, због тебе би све учинио.

ДК: Нено, Нено, идемо до краја, нема више шта.

НВ: Шта до краја, нема до краја, дај да ријешимо ствари, што, онда ти не помаже ништа Душко, паметан си човјек, зашто да се инатиш.

ДК: Нема, нема.

НВ: Кад човјек може да изађе сјутра на слободу.

ДК: Ја сам стао био два мјесеца, нисам ништа радио, а онда су они кренули, брутално, паре од моје жене, од свега тога.

НВ: А нијесу, нијесу, него.

ДК: Јесу, јесу, блокирали, блокирали ми рачуне адвоката, упадају му тамо, прате га по Делта центру , специјални тим.

НВ: А он ми је рекао да није тачно да га прате.

ДК: Прате га по Делта центру, специјани тим, и прате га, да га гледају, значи заструшују га, ето и све ћу то да објавим.

НВ: Сигурно.

ДК: Све ћу то да објавим.

НВ: Знаш ли како је разговарао Душко, знаш ли како је разговарао пријатељски, и уопште нема против тебе ништа, ја сам рачунао да ће некаква одбојност бит према теби, он вели, ја не знам шта он прича ово, ја нисам, нити пратим, нити сам му кога од породице ухапсио, ни ништа, само овога. Он каже, он вели, не могу га данас пуштит, ти знаш колико те волим, пуштио би га, али да видимо, да не испанем пи.ка, да ме престрашио, да сам га ја данас пустио. Ако не објави ништа данас, ја ћу, ето тако ми је рекао, без свега.

ДК: Нека га пушти суд. Не мора он.

НВ: Добро суд, али он ће га пуштит, ако га суд не пусти, само немој објављиват данас ништа, он ће га пуштит. Он ће га у понедељак пуштит, ја ти се кунем, ја сад улазим директно са њим у преговоре, ја преговарам, без Ивице, ја сам данас био, лично са њим, Лидија ме звала, дођи зове те Катнић (Миливоје Катнић, Специјални државни тужилац).

ДК: Не, али ја морам да срушим Станковића да би пореметио.

НВ: А Станковића после у октобар, кад буде, то у октобар кад буде, знаш ли како је пријатељски разговара човјек, ја сам се зачудио, ја му никад до сад ништа нисам тражио.

ДК: Добро, добро, па зна шта га чека, чека њега исто.

НВ: Добро али виђи, он се није према теби, вјеруј ми, пушти до…

ДК: Важи, ајд здраво.

НВ: А немој објављивати кумим те Богом.

ДК: Ајде здраво, видјећемо.

НВ: Само ћеш горе направити, у понедељак, ја ти гарантујем, Дејан ће бит пуштен.

ДК: Важи, ајде.

НВ: Ево, ја ти гарантујем, само ако ћеш горе и себи, а боље ти и теби положај, ја ти.

ДК: Нема ту положаја, ту је рат, нема ту више положаја.

НВ: Нема рата, чујеш ли ме, није уопште тако, није настројен тако, вјеруј ми да није.

ДК: Схваташ, знаш.

НВ: Ја сам очекивао да ће да буде, таква одбојност према теби, уопште није, вјеруј ми.

ДК: Важи, ајде.

НВ: И то ко ти прича, можда ти адвокат прича, можда ти адвокат криву слику представља, ја ти кажем, да сам био код њега и код Лидије, сат времена јутрос, данас.

ДК: Добро, добро, фини су то људи, ето ти их теби.

НВ: А немој, ето ми их мени, него да помогнемо Дејане, да пуште, немој сада.

ДК: Шта каже.

НВ: Само га саслушај Лидију, да саслушају жену.

ДК: Коју жену, жена дала гаранцију за плац, коју жену да саслуша, коју жену.

НВ: А није брате.

ДК: Ма иди бре, ајде.

НВ: Нено ја тебе волим, ја ћу због тебе све учињет.

ДК: Ма иди бре.

НВ: И она је припремила, али он само због твоје, оне објаве оне, најаве зауставио тамо.

ДК: Видјеће сад, сад кад обајви ову, кад објави да је Дејану продужен притвор, видјеће што га чека.

НВ: Што је продужен, нема везе што је продужен, он ми је река, он га пушта у понедељак, схваташ ли?

ДК: Добро, добро.

НВ: Уз јемство, уз јемство.

ДК: Нема, какво јемство?

НВ: Нема везе што га продужи.

ДК: Какво јемство, нема јемства никаквога, бре!

НВ: Јемство, да ће се дат јемство, тако ми је рекао.

ДК: Нема јемства.

НВ: Јемство нема везе што га продужи.

ДК: Какво јемство, нема јемства никаквога, нека иде.

НВ: Па то ми је он рекао брате, ја ти преносим.

ДК: Ништа.

НВ: Немој да радиш то, послушај ме, ако си био стрпљив два мјесеца, пусти брате још два дана, буди стрпљив, немо то да радиш.

ДК: Какво јемство, каква жена?

НВ: Само ћеш против себе ићи, и Дејана и против мене, и против свакога.

ДК: Не играјте се, бре, ајд не играјте се.

НВ: Пуштиће га, рекао је сигурно.

ДК: Ја сам бре Мила откинуо, а не њега, чујеш мислим, заболе ме она ствар за њега.

НВ: Али немој то да радиш, није човјек против тебе, чујеш ли?

ДК: А не, не, он је за мене.

НВ: Ево ја ти велим.

ДК: Он је за мене.

НВ: Ја ћу да преговарам, ја у понедељак опет идем код њега, слушај ме.

ДК: Да, да. Иди ти.

НВ: Послушај ме брате, па ваљда ја и моји пријатељи смо, све сам му објаснио.

ДК: Па добро, то није неки човјек, и није Дејанов пријатељ, према томе.

НВ: А није Драган (брат Дејана Секулића) неки, али је исто интервенисао, рекао сам му да је Будо Чарапић (супруг Ранке Чарапић, бивше државне тужитељке) звао Ивицу тамо. Е онда он вели, јеси ти сам, не реко, но сам био право у Игало код Ивице, јуче, и онда ми је Ивица река да дођем код Лидије, и ја сам доша код Лидије, а он вели, зва сам ја Ивицу и онај. Али вели оћу да сачекам један дан, да видимо што ће то да објави, ето то, ништа друго. Сачекај тај један дан, мајку му је.ем, па паметан си чојек, толико си свијет проша, немој да си трвдоглав, све то имаш, што имаш, па све објави после. Кумим те богом.

ДК: Нено, ја ти више не вјерујем, ти си ме преварио синоћ, рекао си да ће да буде пуштен данас.

НВ: А, ево ја ти преносим, ја ти интегрално преносим разговор.

ДК: Према томе.

НВ: Ало?

ДК: Важи, здраво

НВ: Ајд.

 

Насловна фотографија: Снимак екрана/Јутјуб

 

Извор ИН4С, 18. септембар 2019.