Милачић ухапшен, па завршио у ургентном центру (ВИДЕО)

Полиција је тако спречила Милачића да направи перформанс са мртвачким ковчегом и тако, симболично, одржи опело црногорском правосуђу

Црногорска полиција је око 11.20 часова у центру Подгорице ухапсила предсједника Праве Црне Горе Марка Милачића и генералног секретара те партије Владислава Дајковића.

Милачићу је полиција ставила лисице на руке након што се попео на кров аутомобила и покушао да одржи говор испред зграде Врховног државног тужилаштва.

До инцидента је дошло око 11 часова када је, како тврди Милачић, полиција „непрописно и незаконито“ зауставила возило Праве са реквизитима, након што су покушали да одрже прес-конференцију испред зграде Врховног државног тужилаштва. Током акције полицајци су користили и спреј за очи.

Милачић је казао да је дужан да се у име ћутеће Црне Горе и ћутећих правника опрости од (црногорског) правосуђа преминулог од ћутања.

„Правдо, остала си сама без тужилаштва које би те достојно чувало“, поручио је између осталог Милачић, прије него што га је привела полиција.

Полиција је тако спречила Милачића да направи перформанс са мртвачким ковчегом и тако, на симболичан начин, одржи опело црногорском судству и тужилаштву.

‼️ПОГЛЕДАЈТЕ СРАМНО БЕЗАКОЊЕ И ХАПШЕЊЕ МАРКА МИЛАЧИЋА, КАО И ЊЕГОВ ГОВОР КОЈИ ЈЕ ОДРЖАО ПРИЈЕ НЕГО ЈЕ УХАПШЕН, А КОЈИ МУ НИСУ ДАЛИ ДА ОДРЖИ ИСПРЕД ТУЖИЛАШТВА, ИАКО ЈЕ СКУП УРЕДНО ПРИЈАВЉЕН ПОЛИЦИЈИ!

Posted by Marko Milačić – Prava Crna Gora on Wednesday, 18 September 2019

 

Аутор Небојша Поповић

 

Извор Спутњик, 18. септембар 2019.

МИЛАЧИЋ ПОСЛЕ ХАПШЕЊА ЗАВРШИО У УРГЕНТНОМ
Лидер Праве Црне Горе Марко Милачић саопштио је путем Фејсбука да су му приликом хапшења нанете телесне повреде у виду фрактуре палца леве шаке, као и да су му се појавили хематом и огреботина у пределу руку и леђа.

Милачић је због тога из Управе полиције возилом Хитне помоћи пребачен у Ургентни центар.

‼️ПРАВА ЦРНА ГОРА: ПОЛИЦИЈА МИЛАЧИЋУ ПОЛОМИЛА ДИО ШАКЕУ незаконитој и насилној акцији полиције Предсједнику Праве Црне…

Posted by Marko Milačić on Wednesday, 18 September 2019

С тим у вези огласила се Права Црна Гора, која је најстроже осудила сраман терор и хапшење Милачића и других чланова те странке. Најављено је и да ће се Милачић убрзо обратити јавности.

Прeтходно је саопштено да је црногорска полиција око 11 часова у центру Подгорице ухапсила Милачића, као и генералног секретара те партије Владислава Дајковића.

 

Насловна фотографија: Права Црна Гора

 

Извор Спутњик, 18. септембар 2019.