Milačić uhapšen, pa završio u urgentnom centru (VIDEO)

Policija je tako sprečila Milačića da napravi performans sa mrtvačkim kovčegom i tako, simbolično, održi opelo crnogorskom pravosuđu

Crnogorska policija je oko 11.20 časova u centru Podgorice uhapsila predsjednika Prave Crne Gore Marka Milačića i generalnog sekretara te partije Vladislava Dajkovića.

Milačiću je policija stavila lisice na ruke nakon što se popeo na krov automobila i pokušao da održi govor ispred zgrade Vrhovnog državnog tužilaštva.

Do incidenta je došlo oko 11 časova kada je, kako tvrdi Milačić, policija „nepropisno i nezakonito“ zaustavila vozilo Prave sa rekvizitima, nakon što su pokušali da održe pres-konferenciju ispred zgrade Vrhovnog državnog tužilaštva. Tokom akcije policajci su koristili i sprej za oči.

Milačić je kazao da je dužan da se u ime ćuteće Crne Gore i ćutećih pravnika oprosti od (crnogorskog) pravosuđa preminulog od ćutanja.

„Pravdo, ostala si sama bez tužilaštva koje bi te dostojno čuvalo“, poručio je između ostalog Milačić, prije nego što ga je privela policija.

Policija je tako sprečila Milačića da napravi performans sa mrtvačkim kovčegom i tako, na simboličan način, održi opelo crnogorskom sudstvu i tužilaštvu.

‼️POGLEDAJTE SRAMNO BEZAKONjE I HAPŠENjE MARKA MILAČIĆA, KAO I NjEGOV GOVOR KOJI JE ODRŽAO PRIJE NEGO JE UHAPŠEN, A KOJI MU NISU DALI DA ODRŽI ISPRED TUŽILAŠTVA, IAKO JE SKUP UREDNO PRIJAVLjEN POLICIJI!

Posted by Marko Milačić – Prava Crna Gora on Wednesday, 18 September 2019

 

Autor Nebojša Popović

 

Izvor Sputnjik, 18. septembar 2019.

MILAČIĆ POSLE HAPŠENjA ZAVRŠIO U URGENTNOM
Lider Prave Crne Gore Marko Milačić saopštio je putem Fejsbuka da su mu prilikom hapšenja nanete telesne povrede u vidu frakture palca leve šake, kao i da su mu se pojavili hematom i ogrebotina u predelu ruku i leđa.

Milačić je zbog toga iz Uprave policije vozilom Hitne pomoći prebačen u Urgentni centar.

‼️PRAVA CRNA GORA: POLICIJA MILAČIĆU POLOMILA DIO ŠAKEU nezakonitoj i nasilnoj akciji policije Predsjedniku Prave Crne…

Posted by Marko Milačić on Wednesday, 18 September 2019

S tim u vezi oglasila se Prava Crna Gora, koja je najstrože osudila sraman teror i hapšenje Milačića i drugih članova te stranke. Najavljeno je i da će se Milačić ubrzo obratiti javnosti.

Prethodno je saopšteno da je crnogorska policija oko 11 časova u centru Podgorice uhapsila Milačića, kao i generalnog sekretara te partije Vladislava Dajkovića.

 

Naslovna fotografija: Prava Crna Gora

 

Izvor Sputnjik, 18. septembar 2019.