Дачић: Опозиција тражила да издам Вучића

Додаје да су сви хтели само једну ствар – да напусти Вучића у кампањи и да га ни он ни СПС не подрже на изборима за председника Србије

Шефови опозиције, као и људи блиски лидерима данашњег СзС тражили су од мене да издам Александра Вучић на председничким изборима 2017, каже Дачић. Потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић, лидер СПС рекао је за медије да му није било тешко да одговори негативно на такву понуду.

“Кампања је била на почетку, тек што су били расписани председнички избори, а телефон није престајао да звони. Нема ко није звао и покушао да ме убеди да окренем леђа Вучићу”, каже Дачић.

Како додаје, сви су хтели само једну ствар – да напусти Вучића у изборној кампањи и да га ни он ни СПС не подрже на изборима за председника Србије. “То је био сулуд захтев, један бедан покушај врбовања и прљава игра. Партија коју водим је од 2012. у коалицији са Вучићевом странком. Прошли смо много тога и показало се да смо једни другима коректни партнери, да свака страна поштује све што се договоримо”, истиче Дачић.

Упитан да ли би му било лакше да сарађује са неким другим, уместо са Вучићем, он одговара: “Немој нико да нас дели, радимо заједно, боримо се за интересе Србије. Знам да би многи овде, али и у иностранству желели да виде раскол у владајућој коалицији. Што би Милошевић рекао, то ће бити мало морген”.

Дачић оцењује и да ће СНС и коалиција СПС-ЈС на изборима 2020. године освојити још више гласова, јер се боре за интересе Србије.

Истиче да се политика СПС ни у чему не подудара са ставовима странака, како је рекао, скупљених с коца и конопца. Према његовим речима, опозицији у Србији нема политику, а фали јој и главна ствар, а то је подршка народа.

“Ово што они раде не може бити и није у корист Србије”, каже лидер СПС за Српски телеграф, а преноси Танјуг.

Он подсећа да је сличну поруку за опозицију имао и током кампање за председничке изборе 2017.

“Нигде још нисам видео такву мржњу према Србији, они не мрзе Вучића, они мрзе Србију. Ја волим Србију и зато сам уз Вучића и за будућност Србије”, поручио је тада Дачић лидерима опозиције.

 

Насловна фотографија: Министарство спољних послова

 

Извор Танјуг/Б92, 19. септембар 2019.