ЕУ Лондону: Имате још 12 дана да пошаљете понуду

Фински премијер Анти Рине поручио је Борису Џонсону да има 12 дана да лидерима Уније представи свој план за излазак Британије из ЕУ

Имате 12 дана да покажете план о изласку Британије из ЕУ, црно на бело. После тога је крај, поручио је фински премијер британском колеги Борису Џонсону.

Данас се иначе очекује коначна судска одлука о легалности суспензије британског парламента, коју је „смислио“ Борис Џонсон услед кризе због немогућности изналажења коначног решења за брегзит.

Фински премијер Анти Рине поручио је Борису Џонсону да има 12 дана да лидерима Уније представи свој план за излазак Британије из ЕУ, односно до дана када ће његова земља преузети ротирајуће председавање Унији.

Он је новинарима рекао и да су се он и француски председник Емануел Макрон договорили и да тај план мора бити представљен „црно на бело“ до краја овог месеца, ако се то не догоди, „онда је то крај“. Рине ће у наредним данима о томе разговарати и с председником Европске комисије, а планира и да се састане с Борисом Џонсоном.

С друге стране, извор из Даунинг стрита каже да су у Британији увелико у току политички преговори о брегзиту и да Џонсон намерава да поштује договор, односно да заврши све до краја „ултиматума“ који је сâм поставио, односно до половине октобра, пренели су светски медији.

 

Насловна фотографија: AP Images/European Union-EP

 

Извор Спутњик, 19. септембар 2019.