Нетанјаху разочаран: Ганц одбио предлог о коалицији

“Изненађен сам и разочаран што Бени Ганц и даље одбија мој позив на састанак. Ганц, моја понуда да се састанемо још важи”, написао он на Твитеру

Централистичка странка Бенија Ганца одбила је понуду израелског премијера Бенјамина Нетанјахуа за формирање широке владајуће коалиције.

“Нећемо улазити у коалицију коју предводи Нетанјаху”, изјавио је високи званичник странке Плаво и бело Моше Јалон, на догађају којем је присуствовао и Ганц, највећи ривал Нетанјахуа на протеклим парламентарним изборима.

Нетанјаху је раније данас наговестио могућност договора о ротирајућем председавању влади са Ганцом, након што га је позвао да формирају владајућу коалицију. Он је пре тога изјавио да нема шансе да ће моћи да формира десно оријентисану владу после избора и позвао свог главног ривала, центристу Бенија Ганца, да му се придружи у широкој колицији.

Израелски премијер Бенјамин Нетанјаху изразио је разочарање што је његов највећи ривал на протеклим парламентарним изборима Бени Ганц одбио да са њим преговара о формирању владајуће коалиције и додао да је и даље отворен за разговор.

“Изненађен сам и разочаран што Бени Ганц и даље одбија мој позив на састанак. Ганц, моја понуда да се састанемо још важи. То је оно што јавност од нас очекује”, написао је Нетанјаху на Твитеру.

 

Насловна фотографија: Yonatan Sindel/Flash90

 

Извор Танјуг/Б92, 19. септембар 2019.