Stranke koje će bojkotovati izbore formiraju pokret

Stranke koje će bojkotovati izbore formiraju „Pokret za neučestvovanje na parlamentarnim izborima 2020. godine“

Stranke Saveza za Srbiju, SDS i pojedina udruženja građana koji će bojkotovati naredne parlamentarne izbore, saopštili su danas da će formirati „društveni Pokret za neučestvovanje na parlamentarnim izborima 2020. godine”.

To je saopšteno na konferenciji za medije na kojoj su bili lideri ovih političkih organizacija Dragan Đilas, Boško Obradović, Zoran Lutovac, Borko Stefanović, Miroslav Aleksić i Aleksandar Ivanović, Dobrica Veselinović…

Boško Obradović je kazao da očekuje da će svi zajedno biti u „frontu za dovođenje u pitanje regularnosti izbora”, a aktivnosti „fronta” će koordinisati zajedničko telo, preneo je Tanjug.

On je rekao i da će o učešću u dijalogu između vlasti i opozicije uz posredovanje Evropskog parlamenta zauzeti stav tek „kada dobiju pismo iz EP”, ali da predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković za njih svakako nije prihvatljiv moderator.

Obradović, međutim, kaže i da je sada kasno da se govori o uslovima za izbore koji bi se održali u martu ili aprilu.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić je, na pitanje šta je potrebno da vlast još uradi da bi izašli na izbore, novinare uputio na zahteve stručnog tima protesta „1 od 5 miliona”.

 

Fotografija: Beta

 

Izvor Politika, 25. septembar 2019.