Странке које ће бојкотовати изборе формирају покрет

Странке које ће бојкотовати изборе формирају „Покрет за неучествовање на парламентарним изборима 2020. године“

Странке Савеза за Србију, СДС и поједина удружења грађана који ће бојкотовати наредне парламентарне изборе, саопштили су данас да ће формирати „друштвени Покрет за неучествовање на парламентарним изборима 2020. године”.

То је саопштено на конференцији за медије на којој су били лидери ових политичких организација Драган Ђилас, Бошко Обрадовић, Зоран Лутовац, Борко Стефановић, Мирослав Алексић и Александар Ивановић, Добрица Веселиновић…

Бошко Обрадовић је казао да очекује да ће сви заједно бити у „фронту за довођење у питање регуларности избора”, а активности „фронта” ће координисати заједничко тело, пренео је Танјуг.

Он је рекао и да ће о учешћу у дијалогу између власти и опозиције уз посредовање Европског парламента заузети став тек „када добију писмо из ЕП”, али да председница Скупштине Србије Маја Гојковић за њих свакако није прихватљив модератор.

Обрадовић, међутим, каже и да је сада касно да се говори о условима за изборе који би се одржали у марту или априлу.

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић је, на питање шта је потребно да власт још уради да би изашли на изборе, новинаре упутио на захтеве стручног тима протеста „1 од 5 милиона”.

 

Фотографија: Бета

 

Извор Политика, 25. септембар 2019.