Вулин: Хрвати су увек бирали поражене вредности

Једном су стали на страну аустроугарског империјализма, други пут Хитлеровог нацизма, изјавио је данас министар одбране Александар Вулин

Хрвати су у оба светска рата погрешили бирајући поражене вредности – једном аустроугарског империјализма, други пут Хитлеровог нацизма, изјавио је данас министар одбране Александар Вулин.

Вулин је то рекао коментаришући резултате анкете спроведене у Хрватској по којој је Србија кривац за заоштравање хрватско-српских односа, а најодговорнији политичар за погоршање односа је Александар Вучић. По анкети српски министар одбране налази се на другом месту.

Вулин у изјави за јавност наводи да Хрвати никада нису погрешили када су бирали на које Србе ће усмерити своју мржњу.

„Србе који јачају Србију, Србе који смеју да кажу да је Хрватска настала у грађанском рату, а не у отпору агресији, Србе који не ћуте када усташког викара хоће да прогласе за свеца, Србе који не заборављају Јасеновац, Србе који не престају да траже одговорност за злочине у Олуји, Србе који неће дозволити понављање злочиначке Олује”, казао је Вулин, јавља Танјуг.

„Александар Вучић је такав Србин и сви који мрзе јаку и стабилну Србију, мрзе Вучића баш колико су волели Тадића. Поносан сам што сам по степену мржње у Хрвата и кривице за одбрану Србије одмах иза Вучића”, изјавио је министар Вулин.

 

Извор Политика, 25. септембар