Brnabić: Učlaniću se u SNS, mnogo je razloga

To je nešto što ćete videti u budućnosti. Imam nameru da se učlanim u SNS iz mnogih razloga. Objasniću ih u tom trenutku

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da ima nameru da se učlani u Srpsku naprednu stranku (SNS) ali nije precizirala kada će se to desiti niti razloge za tu odluku.

„To je nešto što ćete videti u budućnosti. Imam nameru da se učlanim u SNS iz mnogih razloga. Objasniću ih u tom trenutku”, rekla je Brnabić nakon skupa posvećenog javnoj upravi.

Pojedini mediji su proteklih dana pisali da će premijerka postati član SNS u vreme kada ta stranka bude slavila godišnjicu osnivanja u drugoj polovini oktobra.

REKONSTRUKCIJA VLADE NIJE TABU TEMA
Uvek smo spremni za rekonstrukciju vlade, i to nije tabu tema u kabinetu koju vodim, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić i dodala da će od ministara tražiti da u poslednjih šest meseci mandata dodatno ubrzaju i završe započete projekte i počnu nove, koji su planirani.

Brnabić je rekla da ne beži od teme rekonstrukcije vlade, koja je, kaže, uvek otvorena i da od tog pitanja nije bežao ni predsednik Aleksandar Vučić, dok je bio na mestu premijera.

„Uvek smo spremni za rekonstrukciju, ko ne radi najbolje što može, ko se umorio, ko je usporio…”, rekla je Brnabić novinarima.

„Kako ulazimo u poslednjih šest meseci ove vlade, želim da poručim da ću otvoriti četvore oči, kako radimo kao vlada”, rekla je premijerka, preneo je Tanjug.

Ona je dodala da je tema rekonstrukcije bila „zamrznuta” polovinom prošle godine, zbog situacije na Kosovu i Metohiji, kada su odnosi u južnoj srpskoj pokrajini postali teži nego obično.

„Srbija u tom trenutku nije smela da ima bilo kakvu drugu nestabilnost”, podvukla je Brnabić.

Navela je da je i pre nego što je ušla u politiku, dok je još bila u privatnom sektoru, imala priliku da vidi da su prethodne vlade u poslednjih šest meseci mandata usporavale, da ministri ne rade dovoljno, da se svi okrenu kampanji i čekaju da li će ostati na istim pozicijama.

„Moja vlada će da se ubrza u poslednjih šest meseci da se završe projekti. Do poslednjeg dana svi moraju da daju sve od sebe. Kampanja se vodi posle radnog vremena, u radno vreme svi moraju da daju 100 odsto”, rekla je Brnabić.

Građani, kako je rekla, ne smeju da čekaju zbog izbora.

 

Foto: Tanjug

 

Izvor Politika, 2. oktobar 2019.