Брнабић: Учланићу се у СНС, много је разлога

То је нешто што ћете видети у будућности. Имам намеру да се учланим у СНС из многих разлога. Објаснићу их у том тренутку

Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је данас да има намеру да се учлани у Српску напредну странку (СНС) али није прецизирала када ће се то десити нити разлоге за ту одлуку.

„То је нешто што ћете видети у будућности. Имам намеру да се учланим у СНС из многих разлога. Објаснићу их у том тренутку”, рекла је Брнабић након скупа посвећеног јавној управи.

Поједини медији су протеклих дана писали да ће премијерка постати члан СНС у време када та странка буде славила годишњицу оснивања у другој половини октобра.

РЕКОНСТРУКЦИЈА ВЛАДЕ НИЈЕ ТАБУ ТЕМА
Увек смо спремни за реконструкцију владе, и то није табу тема у кабинету коју водим, изјавила је данас премијерка Ана Брнабић и додала да ће од министара тражити да у последњих шест месеци мандата додатно убрзају и заврше започете пројекте и почну нове, који су планирани.

Брнабић је рекла да не бежи од теме реконструкције владе, која је, каже, увек отворена и да од тог питања није бежао ни председник Александар Вучић, док је био на месту премијера.

„Увек смо спремни за реконструкцију, ко не ради најбоље што може, ко се уморио, ко је успорио…”, рекла је Брнабић новинарима.

„Како улазимо у последњих шест месеци ове владе, желим да поручим да ћу отворити четворе очи, како радимо као влада”, рекла је премијерка, пренео је Танјуг.

Она је додала да је тема реконструкције била „замрзнута” половином прошле године, због ситуације на Косову и Метохији, када су односи у јужној српској покрајини постали тежи него обично.

„Србија у том тренутку није смела да има било какву другу нестабилност”, подвукла је Брнабић.

Навела је да је и пре него што је ушла у политику, док је још била у приватном сектору, имала прилику да види да су претходне владе у последњих шест месеци мандата успоравале, да министри не раде довољно, да се сви окрену кампањи и чекају да ли ће остати на истим позицијама.

„Моја влада ће да се убрза у последњих шест месеци да се заврше пројекти. До последњег дана сви морају да дају све од себе. Кампања се води после радног времена, у радно време сви морају да дају 100 одсто”, рекла је Брнабић.

Грађани, како је рекла, не смеју да чекају због избора.

 

Фото: Танјуг

 

Извор Политика, 2. октобар 2019.