Drama u Parizu, muškarac nožem ubio četvoricu policajaca

Napadač je bio zaposlen u administarciji policijske uprave, a do napada je došlo posle svađe u dvorištu policijske stanice

Četiri policajca ubijena su danas u policijskoj stanici u centru Pariza, kada ih je nožem napao muškarac koji je potom ubijen, saopštio je zvaničnik policijskog sindikata.

Napadač je bio zaposlen u administarciji policijske uprave, a do napada je došlo posle svađe u dvorištu policijske stanice, rekli su policijski izvori za francuske medije. Francuski policijski izvori, prenele su agencije, navode da je napadač izgubio kontrolu i počeo da ubada nožem policajce koji su se nalazili oko njega.

„Jedan od kolega ubio je osobu odgovornu za napad”, rekao je šef lokalnog policijskog sindikata Loik Traver televiziji BFM. Napad se dogodio kod policijske stanice u blizini katedrale Notr Dam, a na lice mesta su došli predsednik Emanuel Makron i premijer Edvard Filip.

Stanica metroa u blizini napadnute policijske stanice je zatvorena iz bezbednosnih razloga, a okolno područje je ograđeno, prenosi Tanjug.

 

Naslovna fotografija: Reuters 

 

Izvor Politika, 03. oktobar 2019.