Фудбалерима Црвене звезде спречен улазак на КиМ, утакмица са Трепчом одложена

Косовска полиција спречила је одигравање утакмице између Црвене звезде и Трепче, као и улазак експедиције црвено-белих на КиМ

Утакмица Трепче и Црвене звезде, која је требало да буде одиграна у Житковцу на Косову и Метохији, дефинитивно је одложена. Црвено-бели су се вратили за Београд са административног прелаза Јариње, а меч са Трепчом померен је за четвртак и вероватно ће бити одигран у Спортском центру ФСС у Старој Пазови.

Трепча је од 14 часова у Житковцу требало да угости Звезду у шеснаестини финала Купа Србије, али је косовска полиција спречила одигравање дуела, као и улазак експедиције црвено-белих на КиМ.

Од јутра је постојала неизвесност да ли ће утакмица бити одиграна, али је негде око 11 сати спортски директор ФК Трепча изјавио за РТС да је добио потврду од полиције о отказивању. Полиција је у саопштењу навела да је захтев ФК Трепча одбијен на основу наредбе главне дирекције полиције Приштини.

По доласку на Јариње, генерални директор Звезде Звездан Терзић потврдио је да клуб има забрану уласка на Косово и, врло брзо након тога, аутобус у којем су се налазили фудбалери и стручног штаба запутио се назад ка Београду. Терзић, који је у џипу предводио Звездину експедицију, није могао да добије одговор на питање шта је разлог забране, већ му је речено да је то одлука “владе Косова”.

На Јарињу су биле распоређене јаке полицијске снаге, заустављени су и навијачи који су кренули пут Косовске Митровице, а они су песмом бодрили своје играче. Још нема званичне потврде о следећем термину утакмице, али се претпоставља да је померена за четвртак и да ће бити одиграна у Старој Пазови. Опширније о свему што се дешава пред дуел Трепче и Звезде, као и о претходним гостовањима српског шампиона на КиМ, прочитајте овде.

 

Насловна фотографија: Фејсбук/Црвена звезда

 

Извор РТС, 09. октобар 2019.