Ердоган упозорава и поручује: Европскa унијo, сабери се једном за свагда

„Уколико Европа буде рекла да је наша војна операција – окупација, ми ћемо отворити границе за избеглице“, упозорио је Ердоган

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган одговорио је Европској унији због осуда које су стигле након одлуке да Турска покрене војну операцију на северу Сирије, запретивши да ће отворити своје границе за проток миграната.

„Налазимо се под претњама напада терориста, а поред тога, на нашој територији се налази 3,5 милиона сиријских избеглица којe не могу да се врате својим кућама. Сада нам они који никада нису видели припаднике Радничке партије Курдистана говоре да се повучемо. Европскa унијo, сабери се једном за свагда!“, рекао је Ердоган.

Турски председник је навео и да ЕУ никада није била искрена према Турској, као и да је Брисел константно лагао Анкару.

„Уколико Европа буде рекла да је наша војна операција – окупација, ми ћемо отворити границе за избеглице“, упозорио је Ердоган.

Турски председник је критиковао и Саудијску Арабију и Египат, рекавши да те земље ништа Турској не смеју да кажу.

„Ко је довео Јемен до стања у ком се налази? Нека Саудијска Арабија прво одговори на то питање. А што се тиче Египта, нека та земља првенствено одговори – због чега је демократија у земљи у потпуности убијена“, додао је.

 

Извор Спутњик, 10. октобар 2019.