САД и Кина постигле трговински споразум, берзе одмах реаговале

„Договор који сам управо склопио с Кином најбољи је и највећи договор икада до сада направљен”, написао је Трамп на Твитеру

Амерички председник Доналд Трамп изјавио је данас да је с Кином потписао „највећи уговор икада до сада у историји државе”.

Трамп, који се у петак у Вашингтону састао са кинеским потпредседником владе Лију Хеом, објавио је то на свом Твитеру, наводећи да ће од њега највише користи имати пољопривредници.

„Договор који сам управо склопио с Кином, најбољи је и највећи договор икада до сада направљен за наше велике патриоте пољопривреднике у историји наше државе. У ствари, питање је да ли или не толико производа може бити произведено. Наши фармери ће то осмислити. Хвала Кини”, написао је Трамп, преноси Танјуг.

У наредном твиту он је додао да се други аспекти споразума односе на технологију, финансијске службе и куповину Боингових авиона за 16-20 милијарди долара.

САД и Кина последњих месеци су у такозваном царинском рату, а једна другој су претиле увођењем бројних такси. У петак су, већ на најаву сусрета Трампа и Лијуа, скочиле цене акција у САД.

 

Насловна фотографија: Bloomberg

 

Извор Танјуг/Политика, 12. октобар 2019.