Присталице опозиције јуриле Весића по граду након промоције књиге

Према снимцима на Твитеру види се како Горан Весић из галерије излази окружен обезбеђењем, које удаљава присталице СзС

Заменик градоначелника Горан Весић у пратњи обезбеђења изашао је из галерије Прогрес, у којој се одржавала промоција његове књиге о Београду, док су окупљени звиждали и узвикивали “Весићу, лопове”, а потом и појурили за њима Кнез Михаиловом улицом.

Према снимцима објављеним на Твитеру види се како Горан Весић из галерије излази окружен обезбеђењем, које удаљава окупљене испред Прогреса и ослобађа простор да заменик градоначелника прође Кнез Михаиловом улицом кроз шпалир окупљених.

Када је Весић изашао, за њим и обезбеђењем је кроз Кнез Михаилову потрчала група људи, који су звиждали и узвикивали “Уа” и “Весићу, лопове”.

Агенција Бета јавља да је током узајамног гурања припадника Весићевог обезбеђења и активиста Савеза за Србију, деловало да је неко одгурно и заменика градоначелника, а потом су опозициони активисти трчали за Весићем од излаза галерије у правцу Змај Јовине улице.

Они су увредама дочекали госте промоције, међу којима и генералног секретара председника Србије Николу Селаковића, а једна од активисткиња СзС покушала је телом да заустави возило у ком се Весић налазио, а које се великом брзином упутило ка Народном позоришту.

Раније током вечери дошло је до вербалног сукоба, а потом и кошкања активиста Српске напредне странке и Савеза за Србију, који су се окупили испред галерије Прогрес. Међу окупљенима је био и председник општине Стари Град Марко Бастаћ.

Весић је раније најаво да ће приход од продаје његове књиге током промоције бити уплаћен у хуманитарне сврхе. Пре промоције књиге отац болесног дечака рекао је да га политика не занима, а да опозицију моли да не буде проблема како би се што више књига продало.

 

Насловна фотографија: Снимак екрана/Јутјуб

 

Извор Н1, 14. октобар 2019.