Приштина повукла захтев за чланство у Интерполу

Представници Приштине повукли су предлог за гласање „само сат пред заседање скупштине јер су, када су бројали гласове, схватили да ће доживети дебакл

Премијер у оставци Рамуш Харадинај упутио је данас писмо Скупштини Интерпола у којем саопштава да се повлачи пријава Косова за чланство у Интерполу.

Имајући у виду да су на Косову 6. октобра организовани избори за парламент, љубазно вас молим да захтев за нашу апликацију за чланство буде одложен до следећег заседања Генералне скупштине Интерпола, написао је Харадинај.

Амбасади Србије у Паризу достављена је нота у којој Рамуш Харадинај повлачи захтев за чланство Косова у Интерполу. Нота је стигла данас нешто пре 15 сати.

Како Б92 незванично сазнаје, представници Приштине на заседању Интерпола у Чилеу повукли су предлог за гласање „само сат пред заседање скупштине те организације јер су, када су бројали гласове, схватили да ће доживети дебакл“.

Ова одлука, сазнајемо, није била раније планирана, због чега се сада и штампа нови дневни ред седнице како би та тачка била изостављена.

 

 

Извор Косово-онлајн/Танјуг/Б92, 15. октобар 2019.