Таксисти прекинули штрајк након састанка са Вучићем

Представници таксиста су након данашњег састанка са председником Александром Вучићем одлучили да прекину са штрајком

Таксисти су одлучили да прекину протест након састанка с председником Александром Вучићем, саопштили су представници таксиста. Један од представника таксиста Александар Бијелић рекао је новинарима да су на састанку констатовани проблеми и да је договорено да ће држава, како каже, стриктно примењивати законске прописе када је у питању нелегални превоз путника.

“Прво да се извиним грађанима на свим проблемима који су изазвани нашим протестом”, започео је Александар Бјелић.

“На молбу председника државе одржали смо састанак са њим и на молбу да престану протести, констатовали смо где су све проблеми и оно што је договорено јесте да ће држава примењивати све законске прописе када је у питању ревоз путника”, рекао је. “Ако не буде испоштовано, таксисти ће у већем броју и одлучније тражити своја права”, рекао је он.

“Протести ће престати оног тренутка када се будемо обратили нашим колегама, сада када завршимо са вама”, каже Бјелић. Бјелић каже да “наравно да председник неће бити у свакодневном контакту” са њима, већ ће бити у контакту са ресорним министрима, али да имају поверења у председника. “Имамо поверења у председника, уверио нас је да имамо поверења у институције, надамо се да неће изневерити поверење које смо му указали“, каже он.

На питање зашто се нису одмах обратили председнику, каже – “да смо били тако видовити, ми не бисмо имали овај проблем, али нисмо ни сматрали да председник треба да решава оно што треба ресорно министарство”. Када је упитан како коментаришете мали број таксиста који су изашли на протесте и да ли су наслућивали исход разговора, он каже да не зна “колики је број дошао, да ли су наслућивали или не”, али да су “имали молбу од председника да протесте смање“.

 

Насловна фотографија: Сава Радовановић/Танјуг

 

Извор Танјуг/Б92, 15. октобар 2019.