Вучић руском амбасадору: Нисам знао да постоји отров на етничкој основи

Вучић је навео да ће инсистирати на свеобухватној истрази и кажњавању лажова и превараната који су организовали ову срамну медијску акцију

Председник Србије Александар Вучић је у разговору са амбасадором Руске Федерације Александром Боцан-Харченком, изразио забринутост због атмосфере на Косову и Метохији после тамошњих избора и изазивања тензија од стране Приштине.

Председник Вучић је рекао да није знао да постоји отров који селективно делује на етничкој основи, али да ће инсистирати на свеобухватној истрази и кажњавању лажова и превараната који су организовали ову срамну медијску акцију, саопштила је Служба председника Републике за сарадњу са медијима.

Председник Вучић и амбасадор Боцан-Харченко су разговарали и о завршним припремама за посету премијера Дмитрија Медведева, у суботу, 19. октобра. Они су рекли да је програм посете интензиван и садржајан и да ће то на најбољи начин показати одличне политичке односе и широки спектар сарадње Србије и Русије.

Како су истакла двојица саговорника, посебан значај имаће заједничко обележавање 75. годишњице ослобођења Београда, које потврђује слободарску традицију и братство двају народа. Председник Вучић и амбасадор Боцан-Харченко су размотрили и ситуацију у региону.

 

Насловна фотографија: Танјуг/Димитрије Голл

 

Извор Спутњик, 15. октобар 2019.