Хандке: Више никада нећу одговарати на питања новинара

Поручио је да више никада неће одговарати на питања новинара, јер се не интересују за његова дела, већ само за политичка реаговања на Нобела

Аустријски писац, овогодишњи добитник Нобелове награде, Петер Хандке имао је непријатан сусрет са новинарима у родном Грифену, због чега је отказао планирани „кратки сусрет“ са представницима медија.

Хандке је дошао у Грифен током дана, али је ситуација ескалирала током вечери на састанку са представницима општина на који је дошао и председник покрајине Корушка Петер Кајзер. Супротно најављеном, са Кајзером је дошао и један број новинара. Хандке је, најпре, одговарао на питања новинара, али када су почели да га запиткују за нападе у Немачкој због добијања награде, он је одустао од даљег разговора.

„Стојим испред свог улаза и ту је 50 новинара, и сви ме питају нешто, кажу да су нешто од мене прочитали, да ли знам шта сам писао…Питају како реагује свет, реакција на реакцију (…) Ја сам писац и оставите ме на миру, не постављајте ми таква питања“, поручио је Хандке новинарима, преноси аустријски радио Ое1.

На крају је поручио да више никада неће одговарати на питања новинара, јер се не интересују за његова дела, већ само за политичка реаговања на Нобелову награду.

 

Насловна фотографија: AP/Francois Mori

 

Извор Танјуг/РТС, 16. октобар 2019.