РОСУ упао на север КиМ, ухапшена двојица Срба

Ухапшени су један полицајац који се доводи у везу са убиством Оливера Ивановића као и још један осумњичени код ког је пронађено оружје

Јутрос око 5.50 дошло до упада више од 25 оклопних возила и џипова РОСУ и око 100 припадника ове специјалне јединице на север КиМ, сазнаје РТС. Косовска полиција саопштила да је ухапшен полицајац у вези са убиством Оливера Ивановића као и још један осумњичени код кога је пронађено оружје. Специјалци се повукли.

У саопштењу косовске полиције се потврђује да је у раним јутарњим часовима на северу Митровице полиција спровела акцију у вези са убиством Оливера Ивановића.

„Ова полицијска акција изведена је на основу налога за претрес који је издао Основни суд, Посебно одељење, а који је резултирао хапшењем осумњиченог полицајца (Р.Б.) укљученог у налог за претрагу“, наведено је у саопштењу. Наводи се да се трага за другим осумњиченим полицајцем.

„Током полицијске акције ухапшен је још један осумњичени коме је пронађено оружје. У операцији су пронађена и заплењена још два комада оружја и муниције“, истиче се у саопштењу.

Дописник РТС-а јавља да је у северном делу Косовске Митровице мирно и да су људи посвећени својим обавезама. Наводи да нема знакова да је полиција извела било какву акцију. Рекао је да су се припадници полиције повукли у јужни део.

Данас је тачно 21 месец од када је Оливер Ивановић убијен испред своје канцеларије у севером делу Косовске Митровице. И раније је било хапшења у вези са тим случајем а неколико особа се налази у притвору.

ПОЧЕЛО ИСПИТИВАЊЕ УХАПШЕНОГ
Косовски тужилац Суљ Хоџа је изјавио албанским медијима да је ухапшен истражитељ полиције на северу Раде Басара који је истраживао случај убиства Оливера Ивановића. Трага се за Жељком Бојићем, шефом оперативе а северу а ухапшен је њехов син Василије. Почело испитивање Басаре.

 

Насловна фотографија: AP/Visar Kryeziu

 

Извор РТС, 16. октобар 2019.