Посланица подигла прашину у БиХ због објаве о Дражи Михаиловићу

Народна посланица Јелена Тривић поручила је на свом профилу на Фејсбуку како „патриотизам Драже Михаиловића може и данас бити звезда водиља“

Буру у БиХ изазвала је објава на Фејсбуку у којој народна посланица Јелена Тривић велича Дражу Михаиловића. Опозициона политичарка у Републици Српској Јелена Тривић, председница Економског савета Партије демократског прогреса и посланица у Народној скупштини Републике Српске, поручила је на свом профилу на Фејсбуку како „патриотизам Драже Михаиловића може и данас бити звезда водиља“.

„Дражин патриотизам и данас може бити звезда водиља. Они који бивају проглашавани за издајнике често постају национални хероји. Чувена је његова изјава: ’Реч капитулација за мене не постоји‘“, написала је Тривићева. Она је навела и да је Виши суд у Београду поништио пресуду којом је Дража осуђен на смрт, истичући како монтирано суђење никада није постојало.

Филм о првом герилцу поробљене Европе. Годинама су нам лаж сервирали као истину. Рехабилитација генерала Југословенске…

Posted by Jelena Trivic on Wednesday, 16 October 2019

„Савезници, пре свих Велика Британија и САД, учинили су велику историјску грешку, стављајући се на страну комуниста у Другом светском рату, искључиво зарад својих интереса“, стоји у објави на налогу Јелене Тривић на Фејсбуку.

Тривићевој су многи честитали на храбрости, али је наишла и на бројне осуде у коментарима. Због тога је објавила још један коментар у којем је истакла да јој је драго што су многи показали своје право лице, а то је да су за њих добри Срби само они који поричу своју националну припадност.

„Ја то не желим да радим. Ствари које сам написала су чињенице, историјске чињенице. Као што је и чињеница да је отац моје мајке, мој покојни ђед Драган Томић, ступио у партизане још као четрнаестогодишњи дјечак“, навела је Тривић.

 

Извор Спутњик, 17. октобар 2019.