Хилари Клинтон оптужила троје председничких кандидата да су Путинови агенти

Утврдила је да Русија „има много сајтова и ботова и других начина да подржавају свог омиљеног кандидата“. Јасно је да је гађала Тулси Габард

Кандидат Демократске партије на изборима за председника САД 2016. – бивша државна секретарка Хилари Клинтон – оптужила је за „повезаност са Русијом“ троје претендената на положај шефа државе. Нагласила је да „омиљени кандидат Русије“ постоји и у редовима њене Демократске партије. Клинтон није изговорила име тог претендента, али је изговорила да су „Руси бацили око на једну жену која учествује у прајмериз демократа“.

Додала је да раде на њеном уздизању са намером да од ње направе „кандидата треће партије“. Утврдила је да Русија „има много сајтова и ботова и других начина да подржавају свог омиљеног кандидата“. Свима је у САД јасно да је `гађала` Тулси Габард која је члан Демократске партије.

Клинтонова је као „руског агента“ потпуно отворено означила и Џил Стајн за коју је рекла да је вероватније да ће се кандидовати него да неће. Како се и могло очекивати, „маштом Владимира Путина“ назвала је поновну кандидатуру Доналда Трампа. Габард јој, наравно, није остала дужна. Назвала је Клинтонову „краљицом међу потпаљивачима ратова, оличењем корупције и персонификацијом трулежи која већ дуго разједа Демократску партију“. Оценила је да се против ње (Габард) води изрежирана кампања срачуната на уништење њене репутације:

„Покушавала сам да схватим ко иза те кампање стоји и зашто. Сада је јасно да си све време иза те кампање стајала ти (Клинтонова) и да си то радила преко својих помагача и моћних савезника у корпоративним медијима. Ти се бојиш опасности коју ја за тебе представљам“.

Још је додала: „Сада је јасно ће ови прајмериз бити између мене и тебе. Зато се укључи отворено и директно у прајмериз. Не криј се кукавички иза својих експонената“. Стајн је 2016. била кандидат „зелених“ и Клинтон сматра не само да јој је одузела део гласова него и да је њено учешће било „плод руског мешања“.

 

Насловна фотографија: Win McNamee/Getty Images

 

Извор Факти, 19. октобар 2019.