У Хрватској освануо морбидан графит: „Закољи Србина и извади му органе“

„Закољи Србина и извади му органе, јер су у кварту мачке гладне”, стоји написано на зиду једне зграде већ неколико дана

У Задру је освануо дегутантан графит којим се позива на клање Срба и храњење мачака њиховим органима.

„Након што је Задар у последњих 365 дана постао топ тема локалних, националних, а од данас и светских медија ради насиља, расизма и национализма, на срамоту свих нас на Билом Бригу неко је написао можда најдегутантнији графит свих времена”, пише портал Задар њуз, а преносе београдски медији.

„Закољи Србина и извади му органе, јер су у кварту мачке гладне”, стоји написано на зиду једне зграде већ неколико дана.

„Локална власт, конкретније комунална служба Града Задра, очигледно овај графит, поред ког свакодневно пролазе и деца која иду у школу и из ње се враћају, не сматрају спорним”, казао је један становник задарског Билог Брига за портал. Иначе, у понедељак је објављено да су двојица афро-америчких војника хомосексуалаца брутално претучени такође у Задру, у суботу у задарском клубу Опера, након што су заплесали пред окупљеним гостима.

ПОЛИЦИЈА ТРАГА ЗА АУТОРОМ ГРАФИТА
Задарска полиција саопштила је данас да трага за аутором графита непримереног садржаја који је освануо на згради у задарском насељу Бијели Брег, а којим се позива на клање и вађење органа Србима.

„Полиција је предузела све мере и радње како би починитељи били откривени”, рекла је за Хину портпаролка задарске полиције Ивана Грбин, а преноси Танјуг. Додала је да је у току увиђај, а о свему су обавештене и комуналне службе Града Задра.

На графит непримереног садржаја „Закољи Србина, извади му органе јер су у кварту мачке гладне!” упозорио је локални градски портал Задар њуз. Незванично графит се на згради у насељу Бијели Брег појавио још у недељу увече. Градски прочелник за комуналне делатности Робертино Дујела потврдио је да су примили дојаву од задарске полиције, рекавши да ће комуналци већ током послеподнева уклонити спорни графит.

 

Насловна фотографија: roughguides.com/shutterstock

 

Извор Политика, 22. октобар 2019.