Евролига тражила „Ноћ вештица“, Звезда одговорила слављењем Светог Луке и Светог Петра Цетињског

Руководство Евролиге позвало је учеснике да пред утакмице обележе „Ноћ вештица“, на шта је Црвена звезда имала адекватан одговор

Црвена звезда је прихватила да направи свечарску атмосферу и на терену и на трибинама, али на свој – српски начин. Умјесто „Ноћи вјештица“, црвено-бијели су организовали програм посвећен српској традицији. Присутни су били трубачи, као и духовна и етно музика. Руководство елитног европског кошаркашког такмичења, Евролиге, позвало је учеснике да пред утакмице обиљеже „Ноћ вјештица“, на шта су Црвена звезда и Делије имали адекватан одговор.

Евролига је предложила да се приреди маскирање, при чему би 6 кошаркаша требало да имају маске, уз препоруку да се „журка“ пресели на трибине. Црвена звезда је прихватила да направи свечарску атмосферу и на терену и на трибинама, али на свој – српски начин. Умјесто „Ноћи вјештица“, црвено-бијели су организовали програм посвећен српској традицији. Присутни су били трубачи, као и духовна и етно музика.

А Делије су послале величанствену поруку Евролиги. Развили су крст преко читаве трибине и поручили: „Овим побјеђуј“! И, побједа Црвене звезде је дошла, као круна величанственог, вишесатног програма у „Пиониру“.

 

Насловна фотографија: КК Црвена звезда

 

Извор ИН4С, 01. новембар 2019.