Проамеричка опозиција у Боливији офарбала и ошишала градоначелницу (ВИДЕО)

Градоначелница града Винта Патрисија Арће, није успела да умакне разјареним антивладиним демонстрантима

Десетине хиљада људи преплавило је ноћас улице Ла Паза, престонице Боливије, где су се оштро сукобиле присталице актуелног председника и његови противници који сумњају у законитост Моралесове победе на недавним изборима. У граду Винту, опозиционе снаге су напале градоначелницу.

Градоначелница града Винта Патрисија Арће, политички блиска председнику Еву Моралесу, није успела да умакне разјареним антивладиним демонстрантима. Ухватили су је приликом покушаја бекства из Градске скупштине, на силу су је извукли напоље босу, целу су је полили црвеном бојом и затим јој одсекли косу.

 

“Уз мене је истина и не бојим се да кажем своју истину. Живим у слободној држави и нећете ме ућуткати. Ако ме желите мртву, убијте ме. И сада као некад, кажем, даћу живот за наш покрет за промене”, рекла је градоначелница Винта.

Опозиција тврди да је Моралес покрао гласове на недавним председничким изборима и оглушио се о резултате референдума одржаног пре три године, када су грађани гласали да шеф државе влада највише два мандата. То је довело до изливања беса широм Боливије. У сукобима са снагама реда живот је изгубио један младић, а повређено је на десетине људи.

 

Насловна фотографија: GlobalNews

 

Извор РТС, 08. новембар 2019.