Амерички амбасадор објаснио због чега се крсти са три прста

„Нисам се преобратио у православље, али је мој отац био под утицајем византијске традиције и зато се ја прекрстим као што то чине православци“

Новоименовани амбасадор САД у Србији Ентони Годфри објаснио да ли се „преобратио“ у православље. Годфри је пре неколико дана снимљен током шетње Калемегданом и посете Цркви Ружици, а на снимку који је објављен на друштвеним мрежама види се како се амбасадор Годфри крсти са три прста.

Такав његов гест наишао је на бројне позитивне коментаре на Фејсбуку, а многи су се запитали да ли је амбасадор САД у Србији прешао у православље или се потрудио да поштује верску традицију.

„Нисам се преобратио у православље, али је мој отац био дубоко под утицајем византијске традиције и од тада је остало да се прекрстим као што то чине православци, са три прста“, казао је амбасадор Годфри за „Блиц“. Ентони Годфри је постао амерички амбасадор у Србији крајем прошлог месеца, заменивши свог претходника Мајкла Скота. Као један од главних задатака током свог мандата навео је залагање за нормализацију односа између Београда и Приштине.

 

Насловна фотографија: Снимак екрана/фејсбук/U.S. Embassy Belgrade

 

Извор Спутњик, 13. новембар 2019.